VALJEVO- Osmogodišnjeg đaka prva L.Đ. ugrizao je rotvajler tokom sportskog dana na stadionu u valjevskom naselju Peti puk!

Dečak je, zahvaljujući tome što je imao dve majice na sebi, prošao sa lakim povredama. On je nakon ukazane lekarske pomoći u valjevskoj bolnici, gde mu je sanirana rana u predelu grudi, pušten na kućno lečenje. Vlasnica psa Svetlana J. (48) je uhapšena.


Incident se dogodio u petak oko 9 časova u trenutku kada je na sposrtskom stadionu bio veliki broj učenika. Očevici kažu da je žena šetala psa po stadionu, iako se na njemu održavala atletska trka, na kojoj su učestvovali osnovci.


-Stadion i okolne tribine su bili puni dece. U jednom trenutku na stadionu se pojavila žena, koja je na povocu šetala rotvajlera, koji nije imao korpu na ustima. Niko od đaka nije prilazio ni provocirao psa, samo je u jednom trenutku, dok se odvijala atletska trka, L.Đ. prišao svojoj učiteljici i rekao da ga je ujeo pas- rekao je jedan od nastavnika OŠ „Andra Savčić“, koja je na gradskom stadionu organizovala sportski dan za svoje đake.

stadion02.jpg
Kurir/Slađana Stevanović 
foto: Kurir/Slađana Stevanović


Odmah nakon incidenta đak prvak je sanitetom hitne pomoći prebačen u Urgentni centar valjevske bolnice, gde mu je sanirana rana, a nakon toga je pušten na kućno lečenje. Vlasnicu psa Svetlanu J. Ubrzo su uhapsili pripadnici valjevske policije i ona će biti privedena osnovnom tužiocu u Valjevu. Protiv nje će biti podneta krivična prijava zbog izazivanja opšte opasnosti.


-U trenutku incidenta pas jeste bio na povocu, ali nije imao zaštitnu korpu, što je obavezno, jer se radi o opasnom psu. Sve okolnosti ovog incidenta se još uvek ispituju- navode naši izvori bliski istrazi.


Povodom ovog incidenta još uvek se nije oglasio niko iz OŠ „Andra Savčić“. U Atletskom klubu „Metalac“, čiji članovi treniraju na gradskom stadionu, kažu da već godinama imaju problema sa psima, jer se pored stadiona, gde mladi atletičari treniraju, nalazi park kojim prolazi na desetine pasa lutalica i vlasnički pasa.

(Kurir.rs/S.S.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV: Kako se odbraniti ako Vas pas napadne?