VRANJE NASTAVLJA SA UREĐENJEM INDUSTRIJSKE ZONE: Dolazi investitor koji će zaposliti 2.500 ljudi
Foto: Tatjana Stamenković

infrastruktura

VRANJE NASTAVLJA SA UREĐENJEM INDUSTRIJSKE ZONE: Dolazi investitor koji će zaposliti 2.500 ljudi

Srbija -

U Vranju su u Industrijskoj zoni počeli radovi na izgradnji dva kružna toka i saobraćajnice koja ih povezuje, u dužini od 600 metara. Prema rečima gradonačelnika dr Slobodna Milenkovića pravi se alternativni put kojim će biti povezana sela Dubnica, Katun i Vrtogoš.

„Saobraćajnica će biti široka devet metara, a vrednost investicije je oko 500.000 evra. Od te sume, Grad izdvaja 200.000 evra, a ostatak, odnosno 300.000 evra, donacija je Evropske unije“, rekao je gradonačelnik Milenković.

foto: Tatjana Stamenković

On je kazao da je prema strateškom planu prioritet infrastrukturno opremanje Slobodne zone, trenutno je u izgradnji obilaznica, ali su sa Ministarstvom privrede pokrenuti mnogi projekti, a završena je i kanalizaciona mreža.

“Želimo da Slobodnu I Industrijsku zonu Bunuševac kompletno uredimo da investitorima ponudimo dobre uslove za rad, a sve to u cilju smanjenja nezaposlenosti koja je prisutna u našem gradu”, kazao je gradonačelnik . Rok za završetak radova je kraj 2018. godine.

foto: Tatjana Stamenković

Državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović je rekao da da je kroz partnerski odnos sa Gradom od 2014. uloženo preko 250 miliona dinara, 140 miliona dinara je dao Grad, nešto manje Miinistarstvo privrede. Prema njegovim rečima Industrijska zona počinje polako da dobija svoju formu i izgled koji će konačno da učini Vranje još atraktivnijim za potencijalne investitore.

foto: Tatjana Stamenković

“Ministarstvo je finansiralo izgradnju atmosferske kanalizacione mreže, finansiramo i obilaznicu u iznosu od 150 miliona dinara. Pre para dana su počeli radovi i u Radničkoj ulici i ona je od velikog značaja za bolju komunikaciju privrede sa Koridorom 10 i Gradom. Želim da najavim i skori početak rekonstrukcije ulice Bore Stankovića, nakon sprovedene javne nabavke, kao i novog vrtića u naselju Raška, projekat je vredan 200 miliona dinara “, istakao je Stevanović, dodajući da će do kraja godine biti završena druga faza rekonstrukcije pozorišta.

On je podsetio da će Vranje biti jedan od gradova gde će prvo početi radovi na izgradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti. Stevanović je najavio dolazak velikog investitora koji će uposliti preko 2.500 radnika, i pregovori, kako je rekao, idu u tom pravcu.

Ruska kompanija koja se u Vranju bavi proizvodnjom nameštaja, trebalo bi da otpočne izgradnju svoje fabrike upravo u Slobodnoj zoni u Bunuševcu. Jedna danska kompanija zainteresovana je za opremanje proizvodnog pogona u Industrijskoj zoni u Bunuševcu, gde bi se proizvodile radne uniforme za ugostiteljstvo, zdravstvo i prehrambenu industriju. Ta investicija bi trebalo da se realizuje do kraja godine.

(Kurir.rs/T. Stamenković/Foto: T.S)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track