Sabor trubača u Guči otvoren je danas, a festivalska atmosfera u toj varošici već se zahuktava.

Truba se ori po ulicama, ispod šatri i na koncertnim binama.

U Guči je već puno posetilaca koji uživaju u trubi, ali i jelu i piću.

Služe se uglavnom srpski specijaliteti, praseće i jagnjeće pečenje i kuvani kupus koji se krčka od jutros u zemljanim loncima.

img-20190808-125313.jpg
Kurir.rs / Teodora Kostić 

Cene prasetine kreću se od 1.300 dinara po kilogramu do 1.500, za jagnjeće pečenje morate izdvojiti od 1.700 do 1.800 dinara.

Za porciju kupusa u Guči će vam tražiti od 300 do 500 dinara.

Domaća rakija u Guči košta od 50 do 250 dinara, pivo od 150 do 250, a sokovi su oko 200 dinara.

Ulaz u Guču i na sve koncerte je besplatan, kao i parking na javnim površinama.

Već prvo veče proglašeni su pobednici pionira, gde je pobedu odneo orkestar devojčice Maje Ilić iz Požege, a najbolji trubač je Aleksandar Ristić iz Vladičinog Hana.

ZAHUKTAVA SE SABOR TRUBAČA U GUČI: Veselo na bini i pod šatrama, a evo kakve su cene hrane i pića (FOTO, VIDEO) Autor: Kurir.rs / Teodora Kostić

Od omladinaca prvi trubač je Nikola Krstić iz Zagužanja, a najbolji orkestar Miroslava Đunisijevića iz Arilja.

Večeras će na glavnoj bini u porti crkve biti koncerti majstora trube Saše Krstića, Dejana Jevđića i grupe Crvena jabuka.

(Kurir.rs/Teodora Kostić)