ZAHUKTAVA SE SABOR TRUBAČA U GUČI: Veselo na bini i pod šatrama, a evo kakve su cene hrane i pića (FOTO, VIDEO)
Sabor trubača u Guči otvoren je danas, a festivalska atmosfera u toj varošici već se zahuktava.
Truba se ori po ulicama, ispod šatri i na koncertnim binama.
U Guči je već puno posetilaca koji uživaju u trubi, ali i jelu i piću.
Služe se uglavnom srpski specijaliteti, praseće i jagnjeće pečenje i kuvani kupus koji se krčka od jutros u zemljanim loncima.
Cene prasetine kreću se od 1.300 dinara po kilogramu do 1.500, za jagnjeće pečenje morate izdvojiti od 1.700 do 1.800 dinara.
Za porciju kupusa u Guči će vam tražiti od 300 do 500 dinara.
Domaća rakija u Guči košta od 50 do 250 dinara, pivo od 150 do 250, a sokovi su oko 200 dinara.
Ulaz u Guču i na sve koncerte je besplatan, kao i parking na javnim površinama.
Već prvo veče proglašeni su pobednici pionira, gde je pobedu odneo orkestar devojčice Maje Ilić iz Požege, a najbolji trubač je Aleksandar Ristić iz Vladičinog Hana.
Od omladinaca prvi trubač je Nikola Krstić iz Zagužanja, a najbolji orkestar Miroslava Đunisijevića iz Arilja.
Večeras će na glavnoj bini u porti crkve biti koncerti majstora trube Saše Krstića, Dejana Jevđića i grupe Crvena jabuka.
(Kurir.rs/Teodora Kostić)
NIMALO SE NISMO UPLAŠILI SILEDŽIJA, NE DAMO IM SRBIJU! Vučić se obratio građanima: Srbiju im nećemo dati nizašta na svetu, jer Srbiju volimo više od svega