Posle 6 sati čekanja, Radovan je prosto zakukao u kolima: Idi Bobane, molim te, spasavaj se, traži pomoć da ti deca ne ostanu sirotinja i ja sam na njegovo insistiranje jedva nekako izašao iz kola, a kad sam izašao upao sam u sneg do grla, krenuo, da tražim pomoć...

SJENICA - Radovan Čvorović (66) iz sela Gonje kod Sjenice prva je žrtva nezapamćenog nevremena koje je juče i noćas skoro 20 sati trajalo na Pešterskoj visoravni.

Njegovo beživotno telo nađeno je noćas, sat iza ponoći, u vozilu "lada niva" na putu od Duge Poljane prema Sjenici, kada su se se spasioci i putari posle višečasovne borbe probili do automobila koji su bili zarobljeni u smetovima.

Po nezvaničnim podacima, lekari u Domu zdravlja u Sjenici konstatovali su posle pregleda da je smrt Čvorovića nastupila zbog smrzavanja.

Čvorović se juče oko 16 sati popodne vraćao iz Novog Pazara sa lekarske kontrole, za volanom "nive" bio je njegov komšija iz sela Slobodan Vučković, kada su na putu od Štavlja prema Dugoj Poljani, na mestu koje meštani zovu Golijski put upali u mećavu i smetovi sa kojima ni "niva" nije mogla da se izbori.

U tim trenucima na putu je u smetovima u koloni bilo više zaustavljenih vozila do kojih su pokušavali da se probiju spasioci i putari novopazarskih "Puteva".

- Bili smo u kolima, pričali, čekali da naiđu mašine i da nas izbave iz smetova, napolju je duvao jak vetar, strašna mećava, smet je ubrzo prekrio kola. Ubrzo ni vrata nisu mogla da se otvore, otvorili smo prozor, sneg je bio čvrst kao beton.

img20200206wa0004.jpg
Kurir/ Z.Š. 
Komšija Slobodan bio za volanom, satima tragao za putarimafoto: Kurir/ Z.Š.

Posle možda šest sati čekanja, Radovan je prosto zakukao u kolima - "idi Bobane molim te, spasavaj se, traži pomoć da ti deca ne ostanu sirotinja" i ja sam na njegovo insistiranje jedva nekako izašao iz kola, kad sam izašao upao sam u sneg do grla, krenuo, da tražim pomoć, više od sat i po probijao sam se kroz setove, ne znam ni sam koliko borio sam se sa mećavom i na kraju naišao na radnike "Puteva" - ispričao je u sjeničkoj Bolnici Vučković, gde se oporavlja od promrzlina.

(Kurir.rs/Z.Š./Foto i video: Z. Šaponjić)