Svoje kulinarsko umeće u kuvanju pilećeg mesa u kotlićima pokazalo je 25 takmičarskih ekipa. Tri prvoplasirana takmičara nagrađena su peharima i medaljama.

SONTA - Na platou ispred Bifea „Stars“ u Sonti, juče je organizovano tradicionalno takmičenje u kuvanju pilećeg paprikaša.

Svoje kulinarsko umeće u kuvanju pilećeg mesa u kotlićima pokazalo je 25 takmičarskih ekipa, a tri prvoplasirana takmičara nagrađena su peharima i medaljama.

Najbolji kuvar poneo je laskavu titulu „prvo pile Sonte“.

„Prošle godine osvojio sam treće mesto, evo sad prvo. Tajna dobrog paprikaša je u paprici i drvima, u tome kako se loži vatra, i nema ništa drugo“, rekao je pobednik.

Dan ranije, u Prigrevici je, pred velikim brojem turista iz zemlje i inostranstva, organizovan treći po redu „Cubok parti“ - takmičenje za najboljeg kuvara paprikaša od svinjskih nogica, ušiju i repova.

Kuvanje „cuboka“ organizovano je ispred restorana u centru sela. Učestovalo je 30 ekipa.

http://www.youtube.com/watch?v=0QgXiJvik98