Kikiđanin Đ. K. (66) čak 16 puta napravio je prekršaj, odnosno prekršio zabranu kretanja.

Direktor policije, Vladimir Rebić, osvrnuo se na ovaj slučaj.

- Jedan 66-godišnji građanin je čak 16 puta prekršio meru zabrane kretanja. Radi se o licu koje je poslovno sposobno, ali živi u vrlo nehigijenskim i nehumanim uslovima. On nije ostvario adekvatan kontakt sa Centrom za socijalni rad, pa je morao biti procesuiran, tako da će se narednih 60 dana naći na izdržavanju kazne zatvora zbog konstantnog činjena prekršaja - izjavio je direktor policije.

Kako saznaje Kurir, nadležnim institucijama u Kikindi dobro je poznat slučaj Đ. K.

- Pre nešto više od godinu dana, on je počeo da luta po gradu, iako ima kuću na periferiji Kikinde. Kuća jeste neuslovna, bez struje i vode, jer Đ. K. nije plaćao račune. On je penzioner i živi sam. Iako ima decu, nije sa njima u kontaktu. Čak je jedno vreme bio smešten u Gerontološkom centu, ali se ni tamo nije dugo zadržao. Nešto posle Božića ponovo se vratio na ulicu, ali se ni za vreme vanrednog stanja nije smirivao - rekao nam je u ovaj slučaj dobro upućen izvor.

Nakon svega što mu se desilo, nadležni kažu da će pokušati da za Đ.K. nađu dugotrajnije rešenje.

Podsetimo, Rebić je saopštio da je oko 6.500 građana procesuirano zbog kršenja policijskog časa. Detaljnom analizom utvrđeno je da se u 121 slučaju radilo o licima koja vrše prekršaje. Njih 109 je dva puta prekšilo zabranu.

(Kurir.rs/S.U.)