KIKINDA- Delimična normalizacija međugradskog autobuskom saobraćaja počeće u utorak, kad su iz Kikinde planirana po dva polaska za Beograd i Novi Sad, a jedan za Suboticu. To je Kuriru potvrdio

Dušan Markovljev, direktor JP “Autoprevoz“:

autobuska-stanica-u-kikindi-foto-s.u..jpg
Kurir/ S.U. 
foto: Kurir/ S.U.

- Putnicima će na raspolaganju biti polasci u 7 i 10 sati za Beograd. Sa naše stanice su polasci za Novi Sad predviđeni u 9 i 11 sati i 30 minuta, a za Suboticu u 12 sati i 30 minuta. Sa ublažavanjem mera, planiramo uvođenje dodatnih polazaka do punog registrovanog reda vožnje. Ako se, kako je najavljeno, za nekoliko dana ukine vanredno stanje, mi ćemo, u skladu sa interesovanjem putnika, definisati i broj polazaka kako nam autobusi ne bi bili prazni- rekao je Markovljev i dodao da postoji interesovanje putnika:

od-utorka-normalizacija-medjugradskog-saobracaja-foto-s.u..jpg
Kurir/ S.U. 
foto: Kurir/ S.U.

-Oni će morati da nose zaštitne maske i rukavice , a ograničen je i njihov broj u autobusu. To znači da će jedan putnik koristiti dva sedišta. I naše posade u autobusu će nositi ličnu zaštitnu opremu. Dezinfekcija autobusa obavljaće se nakon svake linije, a redovno će se, na taj način, higijenski tretirati i autobuska stanica. Prigradski saobraćaj trebalo bi da krene od 8. maja- saopštio je Markovljev.

ugostitelji-cekaju-resenje-o-pocetku-rada-foto-s.u..jpg
Kurir/ S.U. 
foto: Kurir/ S.U.

Kikindski ugostitelji spremni su za rad, a vrata restorana i kafića otvoriće kad im, kako kažu, budu uručena rešenja komunalne inspekcije nakon zasedanja gradskog Štaba za vanredne situacije:

-Obavili smo dezinfekciju objekata. Što se tiče bašta, meru socijalnog distanciranja rešili smo na jedini mogući način. Značajno smo smanjili broj stolova i stolica- potvrdili su ugostitelji.

(Kurir.rs/S.U.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: