Sve više je ljudi koji se okreću od mesa i prelaze na vegeterijansku ili vegansku ishranu. Zamenu za meso nalaze u biljnim proizvodima.

Sada vam donosimo priču o pioniru vegeterijnskog kulinarstva u Srbiji. Iz Niša, poznatom po pljeskavicama i ćevapima, potekao je junak naše priče - Neša Travka.

Kod njega možete naći lek za gotovo sve bolesti. Njegovi lekovi nisu iz farmaceutske kuće, već direktno iz prirode.

Nešino zanimanje za biljke počelo je pre oko 20 godina, te ga je to navelo da se iz grada povuče u prirodu i istražuje.

Otvara vrata gostima, koji od njega mogu svašta da nauče.

"Prošle godine pravio sam čorbu od 100 vrsta gljiva i svi su preživeli", poručuje Neša.

On ne kupuje veštačke dohrane i vitamine, već za svaki zna kako ga može sačuvati i gde ga može naći.

Ono što mnoge čudi jeste Nešino zanimanje za bube. Nedavno je počeo da se hrani i insektima, pa je u tu svrhu krenuo da gaji crve.

Neša je nadaleko poznat ne samo u Nišu, već i dalje, a ljudi iz celog sveta dolaze da vide ovu njegovu neobičnu kuću "s trave".

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU