ČVARCI JOŠ MALO PA SKUPLJI OD PRŠUTE: Koliko je zdravo jesti "svinjski čips" (KURIR TELEVIZIJA)
Slobodanka Popović iz Gornje Goranice kod Čačka dugi niz godina bavi se proizvodnjom i prodajom čvaraka, koji su dostigli cenu od čak 1300 dinara po kilogramu.
U ponudi ima duvan čvarke, krupne i one isceđene nalik čipsu.
"Veliko je interesovanje ove zime, kupuju uz pršutu i slaninu. Uz svaki proizvod kupe i čvarke", kaže ova prodavačica.
Kupci kažu da se pre opredele za čvarke nego za neke druge mesne prerađevine jer su lepi i domaći, a dobije se i dosta u kilogramu, pa je omiljeni zlatni delikates često na srpskim trpezama.
O tome koliko su čvarci zapravo zdravi za unos, razgovarali smo sa nutricionistom.
OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU
Kurir.rs
"BIĆE TO NAJŽEŠĆA BORBA PROTIV KORUPCIJE, STUDENTIMA NE ZAMERAM NIŠTA" Predsednik Vučić: Izborićemo se za normalnu Srbiju, prelazne vlade neće biti