01:19

DANAS JE SVETSKI DAN VOŽNJE BICIKLOM NA POSAO! Zaječarka se ne odvaja od svog prevoznog sredstva, spakovala ga čak i na more

KURIR TELEVIZIJA

DANAS JE SVETSKI DAN VOŽNJE BICIKLOM NA POSAO! Zaječarka se ne odvaja od svog prevoznog sredstva, spakovala ga čak i na more

Srbija -

Na Svetski dan vožnje biciklom na posao dobro je podsetiti se da je u pitanju najekonomičniji, najzdraviji i najpopularniji vid transporta, pre svega u unutrašnjosti države, pa tek onda u prestonici.

Za mnoge građane u Srbiji ovo je glavno prevozno sredstvo od proleća do jeseni.

Jedna od njih je i Ljiljana Đenić iz Zaječara, koja se ne odvaja od svog dvotočkaša ni kada ide na more.

"Od kuće do posla ima dva kilometara. Biciklom stignem u trećoj brzini za nekih sedam minuta, ako bih krenula peške trebalo bi mi 20 minuta, a kolima, verovali ili ne, pola sata zato što tražim parking", objasnila je ona.

Kako kaže, bicikla je zdrava, ne troši gorivo, ništa osim ljudske snage, što se ispostavi kao dobro za kondiciju. Zato i ne čudi što je jedno letovanje iskoristila da ponese rasklopivi bicikl sa sobom.

Još jedna sugrađanka Dragana Bešir Tomić navodi da i njena ljubav prema dvotočkašima datira od detinjstva.

"Pre nekoliko godina ponovo sam se vratila biciklu jer sam shvatila da mi je to najbrže i najbolje prevozno sredstvo, pogotovo u gradskoj gužvi u jutarnjim satima", ispričala je Dragana.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:00

SUBVENCIJE ZA KUPOVINU BICIKALA: Novi Sad se prvi u Srbiji setio dvotočkaša (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track