U naselju Palić renoviran je punkt za podelu obroka Narodne kuhinje Subotice, koja je najveća u Vojvodini po broju korisnika, a za obnovu punkta utrošeno je oko 600.000 dinara, obezbeđenih iz budžeta Grada.

Subotička Narodna kuhinja ima 1200 korisnika, a za ovu godinu planirano je iz gradske kase 32 miliona dinara za realizaciju programa za korisnike.

dr-sinisa-trajkovic.jpg
Kurir/N. H. 
foto: Kurir/N. H.

Budžet za 2021. godinu je restriktivan, ali je Grad uspeo da uz stalno finansiranje Narodne kuhinje i prihvatilišta za beskućnike, da obezbedi i sredstva za javna ovlašćenja Crvenog krsta, potvrdio je nedavno i gradonačelnik Stevan Bakić.

Palićku Narodnu kuhinju obišli su i Ilija Đukanović, član Gradskog veća za socijalnu zaštitu, i Siniša Trajković, sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta.

"Obnovljene su podne i zidne pločice, bojleri i kada za posuđe, postavljena su i nova ulazna vrata, a izvode se i kanalizacioni radovi vezani za taj punkt".

ilija-djukanovic.jpg
Kurir/N. H. 
foto: Kurir/N. H.

Crveni krst brine i o najmlađim korisnicima, i preko Narodne kuhinje, a njih je više od 200, prikupljajući razne prehrambene artikle za decu, od voća do poklona, odeću, koja se deli na svim subotičkim punktovima Crvenog krsta, a na punktu na Paliću sada su stvoreni uslovi da se suvi paketi hrane i jela sa kazana dodele u mnogo kvalitetnijim uslovima.

Kurir.rs/N. H.