KORONA U MORAVIČKOM OKRUGU: U Čačku 90 hospitalizovanih, od toga tri trudnice i srednjoškolac
Foto: Aleksandra Čolić

kovid19

KORONA U MORAVIČKOM OKRUGU: U Čačku 90 hospitalizovanih, od toga tri trudnice i srednjoškolac

Srbija -

Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku tokom protekla 24 sata preminula su tri pacijenta. Borbu sa koronom izgubili su žena i muškarac iz Čačka (79 i 81 godina) i 81-godišnji Ivanjičanin. U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminulo je 28 pacijenata - 21 iz Čačka, tri iz Lučana i četiri iz Ivanjice.

U kovid paviljonima bolnice trenutno je hospitalizovano 90 pacijenata, dva više nego juče. U respiratornom centru leči se sedam bolesnika, od toga troje na respiratoru.

U protekla 24 sata primljeno je 13 pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a bilo je šest otpusta na kućno lečenje. Na odeljenju ginekologije hospitalizovane su tri kovid pozitivne trudnice, na pedijatriji jedno dete srednjoškolaskog uzrasta, a na hirurgiji su u izolaciji dve osobe koje su u bolnicu primljene sa povredama.

U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 113 pregleda, od čega 85 prvih. Dan pre toga bila su 85 prvih i 28 kontrolnih pregleda.

Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje juče je testirano 784 osobe, od kojih 223 ima pozitivan nalaz PCR ili antigen testa.

Od 464 uzorka iz Čačka pozitivan je 101, iz Gornjeg Milanovca od 131 uzorka pozitivnih je 36, iz Lučana od 69 uzoraka pozitivnih je 33 i iz Ivanjice od 120 uzoraka pozitivnih je 53.

Juče je vakcinisano 56 Čačana, njih 58 je revakcinisano, a 238 primilo je treću dozu vakcine.

(Kurir.rs/D. Č)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track