Jaka snežna mećava trajala je čitave noći u Zapadnoj Srbiji. U samom Užicu i okolini tokom noći napadalo je novih 20 do 25 centimetara snega, na Pešteru palo je i iznad 30 centimetara u višim delovima Nove Varoši jutros je i iznad pola metra snega.

vraci-sneg-012.jpg
Kurir/Z.Šaponjić 
foto: Kurir/Z.Šaponjić

Magistralni put od Užica prema Novoj Varoši preko Zlatibora je prohodan, na kolovozu ima snega, a vozači koji su jutros prošli ovu deonicu savetuju izuzetno opreznu vožnju.

sneg-vrlan-1.jpg
Kurir/Z.Šaponjić 
foto: Kurir/Z.Šaponjić

I na Pešteru čitave noći trajala je snežna mećava, sneg i jutros pada.

- Putem kroz selo jutros prođe po neka "lada niva", ili drugo terensko vozilo. Napadalo je noćas do 30 cm snega i dalje pada. Zazimio sam sa 35 ovaca i četiri - pet krava, najveći problem nam je što nemamo vode - kaže Radoje Kuč iz sela Doliće kod Karajukića Bunara.

sneg-sjenica-juce-4.jpg
Kurir/Z.Šaponjić 
foto: Kurir/Z.Šaponjić

Putevi su neprohodni zbog snega koji ne prestaje da pada.

- Noćas je palo dvadestak santimetara. Putevi od centra prema zaseocima jutros su neprohodni, čekamo mašime da stignu - kaže Nele Kojović iz sela Bare.

pester-sneg-a-1.jpg
Kurir/Z.Šaponjić 
foto: Kurir/Z.Šaponjić

U opštini Sjenica, inače još pre dva dana proglašena je vanredna situacija.

- Sneg neprekidno pada više od deset sati. Od jutros sve mašine kojima raspolažemo su na terenu, čistimo pravce prema selima, činimo sve što je do nas. Jutros je angažovano više od 20 mašina, gledamo da što pre stignemo do sela, a i u selima ljudi su se organizovali, čiste puteve sa traktorima, vozama - kaže Munib Mujagić.

slobodan-sneg-2.jpg
Kurir/Z.Šaponjić 
foto: Kurir/Z.Šaponjić

I u opštini Nova Varoš neprohodni su putevi ka pojedinim selima, predsednik opštine Radosav Vasiljević kaže da su mašine na terenu, čini se sve da se što pre probiju snežne blokade, puteve po selima čiste i meštani.

Sneg kidao provodnika, bez struje više od 6.000 potrošača

VIše od 6.000 potrošača iz užičkog kraja jutros je bez električne energije zbog mokrog, teškog snega koji je sinoć padao i koji je kidao provodnike, izazvao druge havarije posebno na niskonaponskoj mreži.

Najteža situacija jutros je na području Bajine Bašte gde struju trenutno nema oko 1.600 kuća

Struju nema i oko 900 domaćinstava u selima Ravni i Skržuti u opštini Užice. Bez struje je više stotina domaćinstava u opštini Arilje, u selima Latvica, Grivska, Visoka. Problema sa snabdevanjem ima u nekoliko zlatiborskih sela.

(Kurir.rs/Z.Š.)