LOZNICA ŠAMPION SOLIDARNOSTI: Priznanje od Instituta za transfuziju krvi Srbije
Foto: Kurir.rs/T.Ilić

uspešno učešće

LOZNICA ŠAMPION SOLIDARNOSTI: Priznanje od Instituta za transfuziju krvi Srbije

Srbija -

Za uspešno učešće i najveći broj davalaca krvi u prošlogodišnjoj zimskoj i letnjoj kampanji Loznica je danas dobila Dijamantsku plaketu “Šampion solidarnosti” od Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Ivana Rodić, predstavnica Instituta, plaketu je u gradskoj upravi predala Ljubinku Đokiću, pomoćniku gradonačelnika, a kako je kazala, najveće zasluge pripadaju dobrovoljnih davaocima krvi, odnosno građanima Loznice kojima ‘’dugujemo zahvalnost’’.

Loznica
foto: Kurir.rs/T.Ilić

Prema njenim rečima Institut je nastavio tradiciju organizovanja zimske i letnje kampanje, a kao dobitnici Dijamantske plakete “Šampion solidarnosti“ izdvojeno je šest najuspešnijih gradova i opština među kojima je i Loznica, ‘’što je izuzetan rezultat’’.

- Otkada je nastupila pandemija veliki je problem organizovati akcije dobrovoljnog davanja krvi i obezbediti dovoljne rezerve za ono što je potrebno zdravstvenim ustanovama. Pretprošle godine bio je značajan pad, a ohrabrujuće je što smo 2021. završili sa više od 190.000 jedinica krvi što je porast od 11 odsto u odnosu na 2020. – rekla je ona i poželela Lozničanima da budu zdravi, nastave da daju krv i pozivaju da im se priključe svoje mlađe ukućane i komšije.

Kako je istakla pokazana je odgovornost, pre svega Crvenog krsta u Loznici koji je u potpunosti podržan od lokalne samouprave, svih institucija, kompanija, srednjih škola kao i medija ‘’bez kojih naša reč ne bi ušla u svaku lozničku porodicu’’.

Loznica
foto: Kurir.rs/T.Ilić

Đokić se u ime grada zahvalio pre svega dobrovoljnim davaocima krvi, Crvenom krstu kao i Institutu za transfuziju krvi Srbije. On se nada da će Loznica nastaviti na isti način i ubuduće primati priznanja za veliki broj dobrovoljnih davalaca.

- Imajući u vidu da su prošla, a i ova, godine kovida, da se broj dobrovoljnih davalaca krvi povećao za 20 odsto, a među njima je najviše mladih, time je uspeh i veći. Loznica je uvek bila u društvu humanih i nije ni čudo što je država uložila značajna sredstva u rekonstrukciju i proširenje kapaciteta naših zdravstvenih objekata, pre svega Opšte bolnice i Doma zdravlja “Dr Milenko Marin”. Kao gradu ostaje nam da i dalje radimo na promociji dobrovoljnog davalaštva krvi – kazao je on.

Inače, Loznica je i lani od Instituta za transfuziju krvi Srbije dobila Dijamantsku plaketu “Šampion solidarnosti” za najveći broj davalaca krvi u zimskoj i letnjoj kampanji vođenoj 2020.godine.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track