ZRENJANIN - Kao što Orlovat spada među najstarija naselja u Banatu, tako je i Leposava Živanov od pre dva dana upisana na spisak malobrojnih stogodišnjaka iz ovih krajeva.

Ova Orlovaćanka je svoj stoti rođendan proslavila u krugu porodice i komšija.

- Na proslavu rođendana došao je praunuk, sin, sinovci, snajke i komšije. Njen dan smo obeležen isto kao što ga obeležavamo za mlade, uz hranu, piće i tortu, rekla je snajka Nada Živanov koja sa baka Leposavom živi već 50 godina.

Leposava Živanov je po rečima svoje snajke imala normalan život u kojem je, kao i kod svih, bilo i lepih i ružnih stvari, piše sajt Ilovezrenjanin.

- Ostala je udovica 1998. godine, živela je od poljoprivrede, bila je prava domaćica. Ja sam ovde 50 godina, pa sam je i odmenila oko mnogih stvari. Sada koristi štaku, jer je slomila kuk, pa uz moju pomoć i uz pomoć štake uspe da napravi par koraka, ali pored svega dobro izgleda. Da je ne poznajem, ne bih rekla da ima sto godina.

Snajka Nada veruje da su za ovaj stoti rođendan zaslužni i geni, jer kako kaže, Leposavina tetka je takođe doživela stoto slavlje svog rođendana.

Kurir.rs/Ilovezrenjanin