Loznica je grad sporta koji nastavlja da ulaže u sportsku infrastrukturu i stvaranje što boljih uslova za bavljenje mladih raznim vrstama sporta, od rekreativnog, školskog do profesionalnog. Prema rečima člana Gradskog veća Milana Nedeljkovića samo ove godine je za sport iz lokalnog budžeta izdvojeno 150 miliona dinara, plus još 63 kroz rad Ustanove za fizičku kulturu "Lagator".

loznica--prave-tribinu-.jpg
Kurir/T.I. 
foto: Kurir/T.I.

U gradu se u parkovima prave teretane na otvorenom, tereni za mali fudbal i basket, a velika pažnja poklanja se školskim sportskim terenima. Nedeljković kao primer ističe košarkaški teren gradske OŠ "Kadinjača" koji ima reflektore, gde treniraju košarkaške ekipe, rekreativci čekaju na red da zaigraju basket, a sada je počela i izgradnja tribine za gledaoce koja će biti završena narednog meseca.

Tribina je druga faza ulaganja u sportsku infrastrukturu ove škole, u prethodnoj su sređeni košarkaški i rukometni teren. Prema rečima Ljubinka Đokića, pomoćnika gradonačelnika, vrednost započetih radova buduće tribine je oko 2,3 miliona dinara, a ova škola dobiće uskoro i trim stazu. Osim u gradu radi se i u školama van njega pa će uskoro u Vukovoj spomen školi u Tršiću novim asfaltom biti presvučeni košarkaški i fudbalski teren i na njima zamenjen postojeći mobilijar. Grad je napravio i radnu grupu koja će obići bukvalno sve sportske terene, "snimiti" njihovo stanje pa gde je potrebno zameniti koševe, golove i ostali sportski mobilijar kako bi u nekoliko narednih meseci svi bili sređeni na odgovarajući način.

loznica--ulaganja-u-sportske-terene.jpg
Kurir/T.I. 
foto: Kurir/T.I.

Inače, Grad Loznica finansira više od 80 klubova, udruženja i blizu četiri hiljade sportista. Loznica je poslednjih nekoliko godina, uz podršku države, potpuno sredila i opremila SC "Lagator" sa vrhunskim uslovima za dvoranske sportove, košarku, odbojku, rukomet, futsal, a grad je u kome najbolje napreduje izgradnja fudbalskog stadiona po UEFA 4 standardima koji treba da bude završen u februaru naredne godine.

Kurir.rs/T.I.