SNAŽNO NEVREME 2 PUTA ZA KRATKO VREME POPLAVILO SUBOTICU Krupan grad naneo velike štete plodovima vinove loze (FOTO)
Foto: Kurir/N.H.

oluja

SNAŽNO NEVREME 2 PUTA ZA KRATKO VREME POPLAVILO SUBOTICU Krupan grad naneo velike štete plodovima vinove loze (FOTO)

Srbija -

Danas su olujna kiša i led na severu Bačke i u Subotici prekrili sve travnate i ulične površine koje su se zabelele od grada veličine oraha i lešnika.

Iako je dan počeo sunčano, oblaci su u dva navrata doneli jake letnje pljuskove, a pratio ih je led koji je za 15 minuta naneo štete usevima i baštama sa voćem i povrćem.

Kako saznajemo, najviše su stradali plodovi grozdova u vinogradima i to posebno gde su obrezane loze otkrile još sitne, ali bogate plodove.

Jaki pljuskovi i led zahvatili su Suboticu, Kanjižu i Sentu, a u delovima centra Subotice saobraćaj je bio paralisan vodom koja je preplavila saobraćajnice, jer se ponovio stari problem da kolektori vraćaju vodu na asfalt.

1 / 5 Foto: Kurir/N.H.

Otežan protok vode je bio posebno problematičan na perifernim obodima, u naseljima gde su slivnici začepljeni, što prilikom svake jake kiše stvara problem i u centru grada, zbog prejakih padavina i velike količine atmosferske vode.

Ne zna se kakva šteta od grada je naneta zasadima, procenitelji će to sagledati narednih dana, pa će osiguranim zasadima biti i nadoknađen deo štete.

(Kurir.rs/N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track