SRPSKA HRANA ZA KOJU ZNA CEO SVET Ovako ćete napraviti originalnu užičku komplet lepinju SOČAN GASTRONOMSKI UŽITAK, RAJ ZA NEPCA
Užički kraj prepoznatljiv je po jednom tradicionalnom i ukusnom obroku, koji čuva tradiciju ovog podneblja.
Užička komplet lepinja nadaleko je poznata.
Za gastromnomski hedonistički užitak ne može se napraviti bez pretopa, odnosne moče koja lepinji daje pun ukus.
Neophodni sastojci za užičku komplet lepinju su jaja, stari kajmak i prštura, koja se dodaje po želji.
Gotova, sočna i mirisna komplet lepinja obavezno se služi uz domaći jogurt ili kiselo mleko.
Stanovnici ovog podneblja zovu je još i energetskom bombom, zbog velike količine kalorija koju ima. To nije slučajno, budući da je današnji specijalitiet komplet lepinja nastao kao radnička hrana, koja je i imala za cilj da radnike što duže drži sitim.
Komplet lepinja jede se za doručak, a kako meštani kažu, kad je ovo jelo u pitanju, kalorije se ne broje.
Kurir.rs
Bonus video:
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore