Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obratio se danas na svečanosti povodom promocije polaznika 31. i 32. klase Centra za osnovnu policijsku obuku, istakavši da su oni odabrali častan i odgovoran poziv.

Čestitajući im na uspešnom završetku policijske obuke, Mirović je poručio polaznicima da sada stupaju na veoma odgovorne i važne dužnosti, koje će obavljati u opštem interesu visoko profesionalno, maksimalno odgovorno i u skladu sa zakonom.

„Samo tako ćete opravdati sve ono što je u vas i vašu obuku država Srbija uložila i sačuvati dostojanstvo uniforme koju nosite i ugled jedne društveno izuzetno važne profesije. Jedini način da tako i bude jeste da vam u budućem radu zakon, čast i poštenje uvek budu iznad svega drugog, jer je to jedino što priliči srpskom policajcu“, izjavio je Mirović.

Predsednik je dodao da će i u narednim godinama Centar za policijsku obuku imati maksimalnu tehničku i finansijsku podršku Pokrajinske vlade u okviru njenih nadležnosti.

promocijapolaznikacentrazaosnovnupolicijskuobuku17.jpg
Pokrajinska vlada 
foto: Pokrajinska vlada

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić rekao je da danas pred sobom vidi neustrašive mlade ljude i poručio im da čuvaju svoju čast i čast naših predaka, na ponos Srbije i srpskog naroda.

„Hvala i vašim porodicama na nesebičnoj podršci našoj zemlji“, naveo je Gašić i naglasio da će biti nastavljeno unapređivanje uslova za školovanje budućih generacija policajaca.

promocijapolaznikacentrazaosnovnupolicijskuobuku7.jpg
Pokrajinska vlada 
foto: Pokrajinska vlada

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić istakao je da je ova ustanova iznedrila brojne generacije koje su doprinele tome da naša policija radi na najvišem nivou i na najprofesionalniji način.

„Služite pošteno i odano svojoj zemlji i budite ponosni na uniformu koju nosite“, naglasio je Ćurić.

promocijapolaznikacentrazaosnovnupolicijskuobuku2.jpg
Pokrajinska vlada 
foto: Pokrajinska vlada

U ime svih polaznika, obratio se prvorangirani polaznik 31. klase Milan Stanković, istakavši da će im znanje i iskustvo koje su stekli u Centru omogućiti da se u potpunosti posvete državi i stave na raspolaganje svom narodu.

„Časno i dostojanstveno služićemo Srbiji i svim njenim građanima“, poručio je Stanković.

Događaju su prisustvovali izaslanik predsednika Srbije Milorad Veljović, potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Centra za osnovnu policijsku obuku pukovnik Želimir Mrdalj.

Pokrajinska vlada