Miljojka Lukić iz sela Ovsište seoskim turizmom počela je da se bavi nakon što se sa mužem vratila iz Švajcarske.

Znanje i iskustvo koje su tamo stekli odlučili su da primene na sopstvenom gazdinstvu.

miljojka-lukic-agromedia-1.jpg
Youtube Printscreen/Agromedia 

Kuća im je udaljena od puta, priroda koja ih okružuje je prelepa i kockice su se sklopile. Prvi gosti su počeli da pristižu prvo je došla kako oni kažu jedna žena iz Beograda sa dva unučeta i posle toga je sve išlo svojim tokom.

Imaju porodični apartman i nekoliko zasebnih soba. Miljojka kuva za sve goste, ima domaće sirovine, tove svinje, imaju kokoške, a kuvaju na smederevcu. Za doručak sprema kačamak od svog belog kukuruza koji se melje na obližnjoj vodenici, za ručak mesi integralni hleb koji se peče u furuni..

miljojka-lukic-agromedia-3.jpg
Youtube Printscreen/Agromedia 

Gosti najviše vole sarme, pihtije... Najviše gostiju dolazi iz Beograda, a ima ih i iz Švajcarske koji se redovno vraćaju, priča Miljojka za Agromediju.

Lukići se ovim poslom bave zato što vole a ne zato što im je moranje. Miljojka se nada da će ovaj posao da nastave mlađi ukućani koji sada uz njih stiču prva znanja.

miljojka-lukic-agromedia-2.jpg
Youtube Printscreen/Agromedia 

Miljojka naglašava da ovo nije posao danas hoću, sutra neću, pet dana radim, pa tri ne radim, nego posao koji se radi stalno i gde nema vikenda pa ko reši da se upusti u seoski turizam mora prvo dobro da razmisli.

miljojka-lukic-agromedia-4.jpg
Youtube Printscreen/Agromedia 

Miljojka kaže da se nikad nisu gotovo ni reklamirali jer u njihovom slučaju reklama ide od usta do usta i da je najbolja reklama preporuka.

Kurir.rs/Agromedia