HUMANI LOZNIČKI KLINCI ZA MALOG KOSTU LEŠEVIĆA: Prodavali igračke i uplatili novac za lečenje dečačića
Foto: Kurir/Privatna Arhiva

HUMANI LOZNIČKI KLINCI ZA MALOG KOSTU LEŠEVIĆA: Prodavali igračke i uplatili novac za lečenje dečačića

Srbija -

Grupa klinaca iz Lozničkog Polja, pregrađa Loznice, učinila je što je obećala, prodavala igračke, sakupila novac i uplatila ga fondaciji ‘’Budi human’’ za trogodišnjeg Kostu Leševića kome je novac potreban za brojne terapije i lečenje.

Kosta Lešević
foto: T. Ilić

Desetak mališana, dečaka i devojčica, prodavalo je nekoliko dana svoje korišćene igračke u humanitarne svrhe, lutke, puške, kamione, autiće, dinosauruse i slične stvari, sa namerom da sakupljeni novac daju nekome kome je takva pomoć potrebna.

- Prezadovoljni su i presrećni štu su uspeli da urade što su želeli i daju svoj doprinos jednoj humanitarnoj akciji. Sakupili su 25.000 dinara i novac je uplaćen za malog Kostu – rekla je Nataša Jokić

Marković, majka učesnika akcije, za Kurir koji je nedavno pisao o nameri ovih klinaca koji su tada i obećali da će javiti koliko su novca zaradili i kako će ga iskoristiti. U ovoj misiju učestvovali su pored ostalih Lazar, Sergej, Mila, Una, Filip, Viktor, Uroš, Kristijan, neki su braća i sestre, a svi su dobri drugari i mali ljudi velikog srca.

Kosta Lešević
foto: T. Ilić

Prolaznici su kupovali igračke, neki samo davali pare i sve u svemu ova deca uradila su što su naumila, a dala su i starijima lekciju da svako može da pomogne na svoj način.

Inače, u njihovom kraju kažu da su to dobra deca koja rade pravu stvar, a roditelji su ponosni što njihovi naslednici u ova ‘’luda vremena’’ pokazuju da znaju šta treba činiti i kako razmišljati.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track