NESVAKIDAŠNJA AKCIJA U BANJI KOVILJAČI: Okrenuli bika u humanitarne svrhe (FOTO)
Foto: Kurir/T.I.

NESVAKIDAŠNJA AKCIJA U BANJI KOVILJAČI: Okrenuli bika u humanitarne svrhe (FOTO)

Srbija -

Kad neko želi da pomogne nađe uvek načina. Potvrda je akcija "Humanitarni bik" nekoliko meštana Banje Koviljače koji su želeli da prekupe novac za pomoć socijalno ugroženoj deci iz "Podrinjske lepotice". Oni su rešili da u subotu "okrenu" bika na ražnju u centru mesta i od prodaje mesa i pića sakupe novac koji će dati onima kojima je najpotrebniji.

Akciju su pokrenuli Jovana Popović, Nikola Jeftić i Darko Marković koji kaže da su naišli na odličnu podršku sugrađana pa su za jednu sedmicu stigli od ideje do realizcaije.

Humanitarni bik, Banja Koviljača
foto: Kurir/T.I.

- Kod Doma kulture "Aleksandar Saša Petrović" u centru mesta, smo okrenuli bika teškog pola tone, porcija mesa bila je 300, a piće 200 dinara s tim da smo imali i kutiju za sakupljanje priloga. Bik na ražnju u Koviljači nije pečen tri decenije, a meni je uvek bila želja da to uradim pa smo sada spojili lepo i korisno. Prodali smo nekih 800 porcija i interesovanje je bilo takvo da bi "planuo" i veći bik, ili dva ovakva. Hvala svima koji su nas podržali i nameravamo da nešto slično uradimo i ubuduće. Kad podvučemo crtu videćemo kakav je rezultat, a novac će otići tamo gde je to najpotrebnije - kazao je Marković zadovoljan odzivom.

Humanitarni bik, Banja Koviljača
foto: Kurir/T.I.

Akcija neobičnog naziva, završena za nekoliko sati, koliko je trebalo da "nestane" bik, potvrdila je da empatija nije nestala, ljudi žele da pomognu, a ovo je bila prilika da se druže, pojedu ukusan zalogaj i ujedno učine nešto dobro za nekoga kome je pomoć potrebna.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track