POBEDNIK TAMIČENJA U SPREMANJU AJVARA OTKRIO TAJNU SAVRŠENOG RECEPTA! Samo jedno je važno, sve ostalo je stvar ukusa (VIDEO)
Zaječar je jedan od gradova gde se svake jeseni održava gastro manifestacija “ Izađi mi na teglu” Ove godine takmičilo se deset ekipa, od domaćica sa sela do učenika kuvarskog smera u Ekonomsko trgovinskoj školi.
Sva pripremljena količina ajvara biće donirana u humanitarne svrhe. Pobedila je ekipa iz sela Rudna Glava kod Majdanpeka.
- Po meni je tajna zrela paprika, a sve ostalo je do ukusa. Ima ih koji cepkaju koji melju, a neki dodaju i patlidžan. Mi koristimo samo papriku i to cepkanu. Ajvar je ajvar - rekao je Mika Birišić iz ekipe "Vredne Vlajne" iz Majdanpeka.
Svako od deset takmičara tvrdi da je glavni sastojak dobrog ajvara ljubav, međutim, sigurno postoji još nešto.
- Na kraju dodajemo malo ljubavi i lepih reči i onda bude baš najbolje rekla je Gordana Marković z ekipe "Drugarice"
I oni koji tek počinju svoje kulinarske korake došli su da odmere snagu sa iskusnim domaćicama.
- Učio sam od majke i baba pa tako znam. Potrebna ja paprika i dosta začina, ali i trud - kaže jedan od najmlađih učesnika.
A pored dobre paprike jedna od takmičarki navela je i dobar šporet i dobra drva:
- Samo paprika kad je dobra sve bude dobro. Paprika, šporet i drva. Dodaje se šećer, zajtin i so, ali i neki tajni sastojci.
Kurir.rs
NIMALO SE NISMO UPLAŠILI SILEDŽIJA, NE DAMO IM SRBIJU! Vučić se obratio građanima: Srbiju im nećemo dati nizašta na svetu, jer Srbiju volimo više od svega