Njegova ekselencija Rafael Perl, ambasador Republike Poljske u Srbiji, uručio je novi ultrazvučni aparat, vredan 24.000 evra, Domu zdravlja „Dr Vlastimir Godić” u Varvarinu.

- Nabavili smo ovu savremenu opremu, novi ultrazvučni aparat, Domu zdravlja ovde u Varvarinu i to je konkretna pomoć koja ostaje ovde, ali takođe i jedan simbol prijateljstva između naše dve zemlje, Poljske i Srbije, doprinos Poljske pomoći. Kroz Program “Poljska razvojna pomoć” ove godine smo dobili 170 zahteva i čestitam na tome što je Varvarin ušao među devet projekata koji su pobedili na našem konkursu - izjavio je ambasador Republike Poljske Rafael Perl.

donacija-poljske-domu-zdravlja-u-varvarinu.jpg
Opština Varvarin 
foto: Opština Varvarin

Prema njegovim rečima, fokus Programa “Poljska razvojna pomoć” je zaštita zdravlja stanovništva, razvoj obrazovanja, zaštita životne sredine i ovo je samo početak jedne lepe saradnje između opštine Varvarin i Ambasade Republike Poljske.

Direktorka Doma zdravlja „Dr Vlastimir Godić” dr Jasmina Rakić se zahvalila na donaciji i istakla da se Varvarin, u konkurenciji 170 projekata iz cele zemlje, našao među sedam opština, u kojima je odobreno devet projekata.

ambasador-poljske-u-varvarinu.jpg
Opština Varvarin 
foto: Opština Varvarin

- Mi smo imali aparat na kome su radila četiri doktora, sada će rad biti rasterećeniji, tako da će i ultrazvučna dijagnostika biti dostupna stanovnicima opštine Varvarin, a na taj način će se i poboljšati i sama zdravstvena zaštita. Naša dva narodna su bliska, naše srpsko – poljsko prijateljstvo traje i mislim da će na ovaj način da se produbljuje i da bude još jače - kazala je direktorka.

Predsednica Privremenog organa opštine Varvarin dr Violeta Lutovac Đurđević se zahvalilka Republici Poljskoj na ovoj vrednoj donaciji.

priznanje-ambasadoru-poljske-od-opstine-varvarin.jpg
Opština Varvarin 
foto: Opština Varvarin

- U zaista velikoj konkurenciji na ovogodišnjem konkursu “Poljska razvojna pomoć”, sigurna sam da je ambasador Rafael Perl prilikom posete Varvarinu potvrdio da je odluka da naš Dom zdravlja dobije ovaj moderan ultrazvučni aparat prava odluka i da je našoj opštini bio preko potreban jedan ovakav aparat - rekla je čelnica lokalne samouprave.

Ona je ambasadoru Poljske uručila Zahvalnicu opštine Varvarin, priznanje koje opština dodeljuje povodom 23. septembra, Dana opštine Varvarin.

Kurir.rs/Ž. Milenković