ČOVEK UPAO U DUNAV, SPASIOCI GA MUNJEVITO IZBAVILI: Još jedan HEROJSKI ČIN Novosađana, hitrom reakcijom SAČUVALI ŽIVOT MUŠKARCU!
Foto: Stefan Jokić

ČOVEK UPAO U DUNAV, SPASIOCI GA MUNJEVITO IZBAVILI: Još jedan HEROJSKI ČIN Novosađana, hitrom reakcijom SAČUVALI ŽIVOT MUŠKARCU!

Srbija -

Spasioci koje je JKP „Gradsko zelenilo“ angažovalo da ove sezone brinu o kupačima na plaži Štrand, spasli su muškarca koji je danas oko 15 sati pao u Dunav s Mosta slobode.

On je u svesnom stanju izvađen iz reke, odmah mu je pružena prva pomoć, a nakon neoliko minuta na „Štrand“ je stigla ekipa Hitne pomoći i policija.

Spasioci koji sa svojih osmatačkih kula motre na reku, primetili su mušku osobu koja se približava ogradi Mosta slobode. Spasilačka ekipa je odmah stavljena u pripravnost i uspela je da interveniše odmah nakon njegovog pada u vodu.

Odmah nakon intervencije pružena mu je prva pomoć.

- Čestitam spasilačkoj ekipi koja je potvrdila svoj profesionalizam i posvećenost, i što su svojom brzom i stručnom reakcijom uspeli da spasu jedan ljudski život.

Pravovremenost intervencije i dobra opremljenost su izuzetno važni u ovakvim situacijama.

Gradsko zelenilo je kroz projekat “Plava zastava – bezbedna plaža” investiralo tri miliona dinara u nabavku novog spasilačkog čamaca, novih spasilačkih kula, bova za obeležavanje zona za kupanje i spasilačke opreme – rekao je Miloš Egić direktor „Gradskog zelenila“.

Podsetimo, početkom meseca, u vreme obavljanja svojih radnih zadataka, radnici JKP "Čistoća" iz Novog Sada spasili su život čoveku koji je hteo da ga okonča skokom sa Varadinskog mosta u Dunav.

Kurir.rs/Preneo: D. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track