SRBIJA U TOP 20 NAJPOPULARNIJIH KUHINJA SVETA! Ovo su PRVIH 10 NAJBOLJIH SRPSKIH JELA rangiranih na čuvenom kulinarskom sajtu!
Foto: Shutterstock, Stefan Kojić, Profimedia, Stock Daktilo

srbija je među šampionima

SRBIJA U TOP 20 NAJPOPULARNIJIH KUHINJA SVETA! Ovo su PRVIH 10 NAJBOLJIH SRPSKIH JELA rangiranih na čuvenom kulinarskom sajtu!

Srbija -

Petrovački kulen zauzima prvo mesto na listi najboljih jela, pića i namirnica iz Srbije koju je sastavio čuveni kulinarski sajt (Tejst Atlas).

Kulen
foto: Profimedia

Srbija se trenutno nalazi u top 20 najpopularnijih kuhinja sveta. U prvih 10 najukusnijih jela su i komplet lepinja, leskovački roštilj, burek sa sirom, pljeskavica, pazarske mantije, odnosno za svakoga po nešto.

A evo kako izgleda zvanična rang lista prvih 10 specijaliteta iz Srbije.

1. Petrovački kulen

2. Komplet lepinja

3. Leskovački roštilj

4. Pirotska peglana kobasica

5. Pazarske mantije

6. Užička pršuta

7. Miročki sir

8. Sarma

9. Pljeskavica

10. Burek sa sirom

Urnebes je na 16. mestu, a iza njega su gomboce na 19. mestu. Proja je na 30. mestu, sremska kobasica na 34, a čorbast pasulj na 37.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:59

NAJBOLJE JE JESTI HRANU SA NAŠIH PROSTORA Nutricionista tvrdi da domaća hrana deluje blagotvornije na organizam iz OVOG RAZLOGA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track