IZABRAN DOBITNIK OVOGODIŠNJE BELOVODSKE ROZETE: Selimiru Raduloviću priznanje za umetnički, kulturni i naučni doprinos
Foto: Kruševac

IZABRAN DOBITNIK OVOGODIŠNJE BELOVODSKE ROZETE: Selimiru Raduloviću priznanje za umetnički, kulturni i naučni doprinos

Srbija -

Savet Belovodske rozete, predsedavao gradonačelnik Ivan Manojlović doneo je Odluku o ovogodišnjem laureatu.

Jednoglasnom odlukom izabran je Selimir Radulović, književnik, upravnik Biblioteke Matice srpske, koji će se pridružiti plejadi kao 48. dobitnika ove prestižne nagrade u znak priznanja za umetnički, kulturni i naučni doprinos.

Nagradu je obrazložio predsednik Saveta, gradonačelnik Ivan Manojlović.

-Književnik i antologičar Selimir Radulović, potpredsednik Udruženja književnika Srbije i član Društva novosadskih književnika. Objavio je 12 pesničkih knjiga, a bavi se i književno – kritičkim tekstovima. Dobitnik je brojnih uglednih književnih nagrada, čiji će opus obogatiti i ovogodišnja Belovodska rozeta, kao doprinos srpskoj kulturi, istakao je on.

Kruševac
foto: Kruševac

Prema rečima direktorke KCK, od 15. do 21. jula u Beloj Vodi, biće održane tradicionalne i jedinstvene kolonije.

Dvadesetosma vajarska kolonija „Belovodski peščar“ sa učešćem akademskih vajara i Mozaičarska kolonija „Mladen Srbinović“, koja okuplja akademske slikare i mozaičare.

Kruševac
foto: Kruševac

Centralni događaj je u subotu, 20.jula kada će u toku dana biti održana radionica „Slovoljubve“ sa učešćem odeljenja u Beloj Vodi – OŠ „Brana Pavlović“ iz Konjuha.

Na programu je i poseta Muzeju klesarstva i vajarstva, a na sceni Amfiteatra u večernjim satima biće dodeljena Rozeta Srbije ovogodišnjem dobitniku.

U programu koji je planiran za nedelju će učestvovati i KUD „Ratko Jovanović“ iz Bele Vode.

Pokrovitelj ove značajne nacionalne kulturne manifestacije, čije trajanje odoleva vremenu blizu 5 decenija, je Grad Kruševac, a organizator Kulturni centar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja