Jako nevreme koje je u popodnevnim satima zahvatilo deo opštine Osečina, nanelo je ogromne štete na stambenim, pomoćnim objektima, poljoprivredi i domaćim životinjama u selu Tuđin, Sirdija, Selu Osečini, varošici Osečina i delu sela Plužac.

Štab za vanredne situacije opštine Osečina održao je hitnu telefonsku sednicu i proglasio vanrednu situaciju na delovima opštine zahvaćenim nepogodom.

RINA GRAD UBIJAO DOMAĆE ŽIVOTINJE, ČUPAO KROVOVE I LOMIO ŠOFERKE Pogledajte posledice RAZORNOG nevremena koje je pogodilo Srbiju VIDEO

Što hitnije biće formirane komisije za procenu štete.

Grad ubijao kokoške

Pored toga što je grad veličine jajeta uništio fasade, automobile i naneo ogromnu štetu na poljoprivredi, neki od žitelja Osečine su se u trenutku snažnog nevremena našli napolju, te su i sami zadobili povrede.

Led lomio šoferke i stakla na automobilima

Snažno nevreme pogodilo je danas popodne zapadnu Srbiju. Padao je grad veličine lešnika.

Jako nevreme praćeno kišom i gradom sručilo se i na Krupanj.

RHMZ je ranije već najavio nevreme u Srbiji, a kada tačno stiže pročitajte u posebnoj vesti.

Upaljen crveni meteoalarm

Pogledajte za koje delove Srbije je RHMZ upalio hitno upozorenje i crveni meteoalarm.

Banat, Bačka, Srem, zapadna i jugozapadna Srbija i područje Beograda danas su u narandžastom, dok su Šumadija, Pomoravlje, jugoistočna Srbija i Kosovo i Metohija u crvenom.

Crveni meteoalarm znači da je vreme vrlo opasno: Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

Kurir Grad na Zlatiboru