RAMPA U KVARU: Na automatskom pružnom prelazu u centru Banje Koviljače
Foto: Kurir/T. Ilić

loznica

RAMPA U KVARU: Na automatskom pružnom prelazu u centru Banje Koviljače

Srbija -

BANJA KOVILJAČA - Automatski pružni prelaz u nivou, sa polubranicima, u centru Banje Koviljače od sinoć je u kvaru pa se rampa ne spušta dok prolaze tereni i putnički vozovi prugom Loznica - Brasina.

Kvar bi trebalo da bude otklonjen sutra u prepodnevnim satima i prelaz osposobljen za normalno funkcionisanje, rekli su jutros nadležni. U ovakvim situacijama privremeno važi poseban režim saobraćaja. Mašinovođe na ovoj relaciji su odmah obaveštene o neispravnosti pružnog prelaza, imaju odgovarajući signal da je prelaz van funkcije, ispred njega se zaustavljaju i nastavljaju dalje tek kada se uvere to mogu učiniti potpuno bezbedno.

Ispred pružnog prelaza nalazi se odgovarajuća saobraćajna signalizacija, a vozači automobila i ostalih vozila treba da poštuju propise i dodatno povećaju pažnju na tom mestu dok prelaz ponovo ne bude osposobljen.

Podsetimo, automatski pružni prelaz otvoren je pre tri godine, a ovo mu nije prvi put da je ‘’u kvaru’’. Nalazi se na ulici dugačkoj 450 metara koja je najbliža veza centra Banje Koviljače sa zaobilaznim putem koji vodi ka Malom Zvorniku, odn osno Šapcu.

Kurir.rs/T.I.

Bonus video:

00:06

U Krnjači prelaze pružni prelaz i kad je rampa spuštena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track