U VRANJU OBELEŽEN DAN POLICIJE: Naša bezbednost je u njihovim rukama! Mališani oduševljeni opremom i vozilima (FOTO)
Foto: Kurir/T.S.

U VRANJU OBELEŽEN DAN POLICIJE: Naša bezbednost je u njihovim rukama! Mališani oduševljeni opremom i vozilima (FOTO)

Srbija -

Policijska uprava u Vranju, u saradnji sa Regionalnim centrom granične policije prema Severnoj Makedoniji i Odeljenjem za vanredne situacije u Vranju taktičko-tehničkim zborom, obeležila je Dan policije i slavu Ministarstva unutrašnjih poslova.

U gornjem delu pešačke zone u ponedeljak su u Vranju izloženi policijska oprema i vozila. Građanima su predstavljeni "marica", službeno policijsko vozilo, vozilo za nadzor državne granice, bespilotna letelica za nadzor državne granice-dron, kao i klasično vozilo za termovizijski nadzor državne granice.

1 / 5 Foto: Kurir/T.S.

Predstavljeno je patrolno vozilo, motocikl, a iz oblasti vatrogasaca kvad, motorne sanke i jedno takozvano "navalno" vozilo. Izložena je kompletna oprema koju koristi interventna jedinica policije, štitovi, kacige , službene lisice, službena palica. Posebnu pažnju građana izazvao je policijski pas "tragač" .

"Dan policije i predstavljanje vozila i opreme koju policijski službenici koriste u svakodnevnom radu je prilika da se građani upoznaju sa našom opremom da se policijska profesija na neki način približi građanima, da predstavimo svoju profesiju. Mi smo tu zbog građana i njihove bezbednosti. Policija i radi ono što je u interesu građana - održava red i mir", poručuju iz PU Vranje.

Vranjanci su pokazali veliko interesovanje, a najmlađi veliku radoznalost da upoznaju svako vozilo, sve od opreme, ali i da se fotografišu sa pripadnicima policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track