RASPEVANI JULI! Bogat muzički program u Loznici sledećeg meseca: Za nekoga sve, za svakog ponešto, biće i iznenađenja
Foto: Kurir/T.I.

RASPEVANI JULI! Bogat muzički program u Loznici sledećeg meseca: Za nekoga sve, za svakog ponešto, biće i iznenađenja

Srbija -

Prošlog leta Lozničani i njihovi gosti imali su priliku da uživaju u bogatoj muzičkoj ponudi za svačiji ukus, a isto to ih, sudeći prema dosadašnjim najavama, ponovo čeka. Prošle godine pevalo se na festivalu "Na raskršću" (Crossover Musicfest ), uz "Crne mambe" iz Niša, "Wonder Strings Quartet", "Salsa y punto", "Lila-Lo" je ugostio bendove "Artan Lili", "Buč Kesidi", legendarni "Parni valjak", ali i violinistu Stefana Milenkovića, svirao je u svečanoj sali "Kur-salona" u Banji Koviljači, dok su na "’Motočašću" pevali Alen Islamović i "Rok ko fol"...

Za sada je poznato da će juli biti doslovno raspevan mesec, a feštu počinje Van Gog koji će 6. jula svirati u Lešnici kod Loznice, na moto-skupu čiji je domaćin MK "Gonzales".

Loznica
foto: Kurir/T.I.

Od 11. do 14. jula traje već poznati "Lila-Lo" festival, a organizator Turistička organizacija grada Loznice do sada je otkrio da će na otvaranju ispred Vukovog doma kulture u Loznici nastupiti atrakcija "Barcelona gipsy BalKan orchestra", koji stiže "sa svetske muzičke scene", a drugoga dana će u čuvenom "Kur-salonu" biti održan Operski gala koncert Operskog studija novosadskog Srpskog narodnog pozorišta. Ko će još nastupiti i ko zatvoriti festival za sada je tajna. Prethodnih godina na festivalu su svirali Bajaga, Nele Karajlić, Negativ, Konstrakta pa se očekuje novo "zvučno ime".

Vikend kasnije očekuje se takođe odlična zabava jer će biti održano novo "Motočašće" u organizaciji MK "Blek dragons". Zna se da prvo veče, 19. jula, svira "Rok ko fol" koji je i lani pevao na platou kod železničke stanice tako dobro da je zaslužio reprizu. Dan posle prava poslastica, stižu dokazani koncertni majstori S.A.R.S. pa će prvi put Lozničani uživo čuti "Buđav lebac", "Lutku" i ostale hitove ovog benda.

Loznica
foto: Kurir/T.I.

Mesec završava šesti susret "Na raskrsnici", od 26. do 28. jula, čiji je autor, gitarista i kompozitor, Zoran Starčević. Ovoga puta prvo u Loznici nastupa Maja Milinković Fadolinka sa bendom i Balkan Strings Quintet, dan posle rok standarde izvodiće Filip Žmaher i Black & White, a festival završavaju, 28. jula, u Banji Koviljači čuvena Braća Teofilović.

Loznica
foto: Kurir/T.I.

Samo ovo je dovoljno da se Lozničani odlično provedu narednog meseca, a nije nevažno ni što su svi ovi nastupi za publiku besplatni, tako da je samo potrebno da dođe i uživa. Loznicu čeka raspevani mesec, jul koji će mnogi pamtiti po kvalitetnoj muzici za svačiji ukus.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track