KAD JE DARKOVA MAJKA UJUTRU IZAŠLA U DVORIŠTE, SAMO JE ZANEMELA! Medved se šeta na 8 km od Užica! Evo šta se zbilo pokraj kuće
Foto: Kurir.rs/Z.G.

ostavio pustoš za sobom

KAD JE DARKOVA MAJKA UJUTRU IZAŠLA U DVORIŠTE, SAMO JE ZANEMELA! Medved se šeta na 8 km od Užica! Evo šta se zbilo pokraj kuće

Srbija -

UŽICE - U poslednjih nekoliko dana medved je dva puta uništio košnice pčelara Darka Jevtića iz Stapara kod Užica.

Na samo 8 km od Užica, u selu Stapari, kod stare železničke stanice, medved je dva puta ušao u pčelinjak i uništio tri košnice.

- Prvi put je bio prošle sedmice i uništio je jednu košnicu i sada ponovo je uništio dve. Moja majka živi na 30 metara od pčelinjaka u kome imam 25 košnica. Nije ništa čula, samo mi je ujutru javila šta je medved uradio u toku noći. Ostali su samo tragovi medveda i razbacani ramovi po livadi iz kojih je pojeo saće. Ima čak i nemačkog ovčara u dvorištu, ali medved se izgleda ne plaši ničega - kaže Darko.

Užice, košnice
foto: Kurir.rs/Z.G.

Nisu samo Jevtići primetili tragove medveda, već i drugi pčelari. Zbog toga užurbano sele košnice da ne bi bilo veće štete.

Darko kaže da su lovci upoznati sa postojanjem medveda na ovom području i sumnjaju da ih ima više. Darko, ali i svi drugi meštani strahuju da medved ne počne da napada i ljude.

1 / 4 Foto: Kurir.rs/Z.G.

Predsednik užičkih pčelara Dragan Arsenijević kaže da ovo nije jedina šteta na pčelinjicima u okolini Užica. Prema njegovim rečima medveda ima na obližnjoj Jelovoj Gori na oko 15 km od Užica i da su već dva puta atakovali na pčelinjake članova udruženja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja