VANREDNA SITUACIJA: Proglašena u tri valjevska sela zbog grada i nepogoda (FOTO)
Foto: Opština Mionica

posle nevremena

VANREDNA SITUACIJA: Proglašena u tri valjevska sela zbog grada i nepogoda (FOTO)

Srbija -

VALJEVO - Na delu teritorije grada Valjeva, u selima Osladić, Miličinica i Oglađenovac, koja su pretrpela štetu u poslednjem nevremenu, praćenom gradom, proglašena je vanredna situacija radi saniranja štete na stambenim i pomoćnim objektima.

„Vanredna situacija proglašava se jer su nastale štete na domaćinstvima, takvog obima i intenziteta da njihove posledice nije moguće otkloniti redovnim delovanjem nadležnih organa i službi, zbog čega je za njihovo otklanjanje neophodno upotrebiti dodatna sredstva i snage“, navedeno je u saopštenju za javnost Gradske uprave u Valjevu.

Kako je saopšteno, o sprovođenju ove Odluke staraće se Štab za vanredne situacije grada Valjeva.

U Mionici Komisija za procenu štete već je na terenu.

U Mionici su formirane Komisije za evidentiranje i procenu šteta na individualnim stambenim objektima i putnoj infrastrukturi, kao i Komisija za evidentiranje i procenu šteta na poljoprivrednim gazdinstvima.

1 / 3 Foto: Opština Mionica

Predsednik opštine Mionica Boban Janković sazvao je od članova Komisije tražio dodatno angažovanje na terenu kako bi se sve nastale štete evidentirale u što kraćem roku.

-Sada nam je najvažniji posao da se oporavimo i budemo uz naše sugrađane. Komisije su na terenu gde evidentiraju i procenjuju nastale štete. Početne preliminarne procene su da je šteta ogromna. Činimo sve što je u našoj moći, ali verujemo i da će nam država pomoći- kaže Janković.

U subotu popodne nezapamćeno nevreme pogodilo je mioničku opštinu gde je grad naneo ogromne štete na domaćinstvima, automobilima, usevima, infrastrukturi. Najviše pogođena sela su Popadić, Rakari, Berkovac, Komanice,Maljević, Gornji Lajkovac, Gornji Mušić, okolina Banje Vrujci.

Foto: Opština Mionica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track