VANDALIZAM U SREMSKOJ MITROVICI: Meta napada bio je totem na terasi u Gradskom parku (FOTO)
Foto: Kurir.rs/D.Š.

VANDALIZAM U SREMSKOJ MITROVICI: Meta napada bio je totem na terasi u Gradskom parku (FOTO)

Srbija -

Tokom protekle noći, nepoznate osobe su ponovo izvršile vandalizam na terasi Turističkog informativnog centra smeštenom u Gradskom parku u Sremskoj Mitrovici.

Meta napada bio je totem ispred turističke organizacije grada na Trgu Ćire Milekića, koji je još jednom uništen. Pored toga,a terasa centra je prekrivena smećem.

Na video-snimcima nadzornih kamera jasno se vidi da su počinioci mladići.

Sremska Mitrovica, vandalizam, Trg Ćire Milekića
foto: Kurir.rs/D.Š.

Ovaj čin vandalizma predstavlja ozbiljan problem za Turističku organizaciju Sremske Mitrovice, koja se trudi da pruži gostima prijatno i lepo uređen prostor. „Imamo obeležena mesta sa besplatnim internetom i sve je lepo sređeno, ali čini se da to nije dovoljno“, izjavio je direktor Turističke organizacije. „Da li je potrebno da pored kamera imamo i čoveka koji čuva? To nema smisla. Namera je da se pruži gostoprimstvo i prijatno okruženje, ali realnost je drugačija.“

Ovaj poslednji incident, kao i prethodni slučajevi vandalizma, biće prijavljeni policiji. Video materijal sa sigurnosnih kamera biće dostavljen nadležnim organima kako bi se pokušalo identifikovati počinioce. Direktor Turističke organizacije istakao je hitnu potrebu da se zaustavi ciklus nemara i vandalizma. „Poruka je jasna: postoji hitna potreba da se zaustavi ciklus nemara.“

Sremska Mitrovica, vandalizam, Trg Ćire Milekića
foto: Kurir.rs/D.Š.

Terasa Turističkog informativnog centra već je nekoliko puta bila na meti vandala. Podsetićemo, prošlog leta su lejzi begovi koji su se nalazili na terasi potpuno uništeni, a totem se sada uništava po drugi put.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track