NAJBOLJI LOZNIČKI UČENICI OSVOJILI 119 NAGRADA: "Znanje je kapital koji vam sigurno niko ne može oduzeti"
Foto: T. Ilić

NAJBOLJI LOZNIČKI UČENICI OSVOJILI 119 NAGRADA: "Znanje je kapital koji vam sigurno niko ne može oduzeti"

Srbija -

Za sedamnaest učenika generacije, osnovce i srednjoškolce, kao i 85 onih koji su na državnom ili međunarodnom takmičenju u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja osvojili jednu od prve tri nagrade priređen je svečani prijem u UFK ‘’Lagator’’.

Ukupno su, loznički osnovci i srednjoškolci na takmičenjima ove školske godine osvojili 119 nagrada, 73 prve, 25 drugih, 21 treću, pri čemu su osnovci osvojili 81, a 38 su u svoj grad doneli srednjoškolci.

Prigodne novčane nagrade i knjige, a đacima generacije i propusnice za gradski bazen, uručili su pomoćnik gradonačelnika Milan Jugović i član Gradskog veća Ljubinko Đokić.

Loznica, škola
foto: T. Ilić

Loznica je grad vrednih i dobrih ljudi, zavičaj velikana i gledajući vas uveren sam da ne moramo brinuti za svoju budućnost, kazao je nagrađenima Jugović i naveo da je siguran da se među njima nalaze novi naučnici, lekari, profesori, umetnici…

- Loznica godinama veliku pažnju poklanja mladima. Vi ste primer kako se postižu rezultati velikim trudom, uzor ste na koji treba da se ugledaju ne samo vaši vršnjaci nego i odrasli. Na svoj grad uvek možete računati, uvek ćete u njemu imati podršku u daljem obrazovanju, a vaš rad će, kao i do sada, biti nagrađen – rekao je on i dodao da će rukovodstvo grada nastaviti da radi na stvaranju uslova u kojima će mladi moći da ostvarite pun potencijal.

Nije lako biti đak generacije, ni osvojiti nagradu na državnom takmičenju u konkurenciji učenika iz cele Srbije, kazao je Đokić čestitajući na uspehu učenicima, nastavnicima i roditeljima, i istakao da su oni pre svega promovisali sebe, svoje roditelje, školu, grad, a na međunarodnim takmičenjima i svoju državu.

- Znanje je kapital koji vam sigurno niko ne može oduzeti, a snaga jednog grada, države, meri se po broju obrazovanih ljudi i njihovom kvalitetu. Želim vam da sa onima koji su bili isto tako dobri pre vas i onima koji će doći posle vas gradimo lepšu Loznicu – poručio je Đokić.

Loznica, škola
foto: T. Ilić

Današnjom svečanošću nastavljena je dugogodišnja praksa da se na kraju školske godine okupe najbolji učenici osnovnih i srednjih škola i tada prime prigodne nagrade.

Ove godine je iz gradske kase za novčane nagrade 102 učenika, ukupno izdvojeno 1.128.000 dinara, 300.000 više nego prošle, a loznički osnovci i srednjoškolci na takmičenjima su osvojili 38 nagrada više nego lani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track