OVAKO HARA OLUJNA MASA NAD SRBIJOM - APOKALIPTIČNE SCENE Vozila i kuće pod vodom, drveće pada na sve strane, EVAKUIŠU LJUDE (FOTO)
Foto: Isntagram/192

višesatno nevreme

OVAKO HARA OLUJNA MASA NAD SRBIJOM - APOKALIPTIČNE SCENE Vozila i kuće pod vodom, drveće pada na sve strane, EVAKUIŠU LJUDE (FOTO)

Srbija -

Veliko nevreme pogodilo je danas mnoge gradove u Srbiji, a pljuskovi se iz časa u čas premeštaju i u predele gde je do sada bilo stabilno. Nalet grmljavinskih padavina nije izbegla ni prestonica.

Oluja je izazvala katastrofu u infrastukturi, na mnogim glavnim saobraćajnicama svorili su se bujični potoci, izlila se voda, automobili su ostali zaglavljeni, a poneki i poplavljeni.

Vetar čupa stabla i krovove, a tokom dana pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP evakuisali su 10 lica na dve intervencije i to u Ljigu 5 vaspitacica iz vrtica, 5 lica iz vozila u selu Ključ kod Mionice.

Sudeći po snimcima na mrežama, glavna autobuska stanica u Mladenovcu je poplavljena.

Ništa bolja situacija nije ni u Kruševcu gde je voda poplavila Staru Čaršiju.

Mnoga domaćinstva u Ljigu su takođe poplavljena, a bujica se iz okolnih dvorišta izliva na ulice.

Kruševac, Užice i Lajkovac takođe su pod vodom.

Vatrogasci-spasioci pomažu gradjanima i na uklanjanju palih stabala u Zaječaru, Knjaževcu, Užicu, Čačku i Leskovcu kao i uklanjanju delova limene krovne konstrukcije u Ćupriji i Negotinu.

Nadležne ekipe odmah su izašle i na teren u Ljigu kako bi sanirali posledice obilnih padavina.

U Mionici je čak poplavljen i vrtić.

Pripadnici Odeljenja za vanredne situacije Kruševac evakuisali su 4 lica iz poplavljenih automobila u ul.Železnička u Kruševcu. Na spasavanju su bila angažovana 3 vatrogasca-spasioca sa 1 vozilom. Takodje, u toku je gašenje požara strujomera koji je nastao usled udara groma u mestu Dublje kod Kruševca.

1 / 3 Foto: Kurir/M. I.

Upaljen meteo alarm

U većem delu Srbije danas je na snazi narandžasti meteo alarm zbog kiše i grmljavine. Žuto upozorenje je upaljeno na području Srema, zapadne i jugozapadne Srbije.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu RHMZ narandžasti meteo alarm znači da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

rhmz
foto: RHMZ Printscreen

Vreme narednih dana

U petak 28. juna će biti još dužih sunčanih perioda sa dodatnim porastom temperature uz nestabilnost u popodnevnim časovima. Minimalna temperatura od 15 do 19 stepeni, maksimalna od 29 do čak 31 stepeni.

U subotu 29. juna niže i prijatnije temperature u odnosu na prva četiri dana ove nedelje, očekuju se i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

U nedelju stabilizacija vremena uz sunčano i toplo vreme. Od ponedeljka se nastavlja toplo vreme, ali nestabilno uz razvoj oblaka u popodnevnim časovima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track