SRPSKI SVET STIŽE NA LJUBIĆ: Kreće spektakl na Ljubiću, nikada viđen do sada
Foto: RINA

SRPSKI SVET STIŽE NA LJUBIĆ: Kreće spektakl na Ljubiću, nikada viđen do sada

Srbija -

Sutra i preksutra na ustaničkom ljubiću, pored crkve Kneza Lazara i kamenog belega Tanaska Rajića održaće se Carski i Srpski svet stiže na Ljubić - Kreće spektakl na Ljubiću, nikada viđen do sada Tanaskovi dani, manifestacija posvećena srpskoj tradiciji i kulturi. Okupiće se i Srbi iz rasejanja, a prvi put organizovan je Festival takmičarskog karaktera, dečije rodoljubive i narodne pesme.

Program počinje u 16 časova paradom vitezova, nakon čega od 18 časova kreće kulturno - umetnički program gde će nastupiti istoričari, književnici ,a biće prikazane scene iz filma Srpsko srce Johanovo, a obratiće se i autor romana Veselin Dželetović.

Ovoga puta, direktor Muzeja rudničko takonskog kraja, istoričar Aleksandar Marušić govoriće o još jednom junaku sa pobrđa Srbije koji se istakao u borbi protiv Turaka, Milić Drimčić, poreklom iz sela Teočin,a u programu će govoriti i književnici poput Đorđa Sibinovića.

Na Carskim i Tanaskovim danima nastupiće i najbolji guslari, Milan Dašić kao i jedini živi epski pesnik Slavko Perošević. Iz Krajine nam stiže pevačka grupa Tromeđa,a iz Gračanice nam stiže Vera Stolić koja če održsti koncert.,a nastupiće i KUD Stara Moldavija iz Rumunije.

Nastupiće i sjajna krajiška grupa Tromeđa,koja će time najaviti svoj koncert u subotu dan kasnije. Prvi festival dečije rodoljubive pesme takmičarskog karaktera zakazan je za 19 sati a nakon njega sjajna solistkinja Vera Stolić, svetska prvakinja u etno pevanju održaće koncert.

Predstaviće sejedan od petorice najboljih guslara današnjice Milan Dašić kao i jedini živi epski pesnik Slavko Perošević.

Dan kasnije zakazani su njihovi nastupi na velikoj pozornici, ali i koncert krajiške grupe Tromeđa, dok će u 17 sati zaigrati KUD iz Rumunije Stara Moldavija.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track