SUŠA UZIMA DANAK U GORNJEM MILANOVCU, MEŠTANI VEĆ DANIMA BEZ VODE: Proglašena vanredna situacija u selima Teočin i Brezna
Foto: Shutterstock

SUŠA UZIMA DANAK U GORNJEM MILANOVCU, MEŠTANI VEĆ DANIMA BEZ VODE: Proglašena vanredna situacija u selima Teočin i Brezna

Srbija -

GORNJI MILANOVAC – Zbog jako teškog stanja na teritoriji Gornjeg Milanovca uslovljenog dugotrajnom sušom, proglašena je vanredna situacija u selima Teočin i Brezna.

- Javno komunalnom preduzeću je naloženo da obezbedi cisternu sa pijaćom vodom za meštane ovih mesnih zajednica sve do ukidanja vanredne situacije, rekao je za RINU predsednik opštine Dejan Kovačević.

Takođe, naloženo je formiranje seoskog odbora radi upravljanja seoskim vodovodom i doneta je zabrana korišćenja vode iz seoskog vodovoda za zalivanje poljoprivrednih kultura, pranje automobile i mehanizacije.

Na građane se još jednom apeluje da smanje potrošnju kako bi se situacija sa vodosnabdevanje bar malo popravilo.

Zbog posledica elementarne nepogode, nedostatka vode za piće, na predlog Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac, proglašena je vanredna situacija u naseljenim mestima Teočin i Brezna.

Javno komunalnom preduzeću je naloženo da obezbedi cisternu sa pijaćom vodom za meštane ovih mesnih zajednica sve do ukidanja vanredne situacije. Takođe, naloženo je formiranje seoskog odbora radi upravljanja seoskim vodovodom i doneta je zabrana korišćenja vode iz seoskog vodovoda za zalivanje poljoprivrednih kultura, pranje automobile i mehanizacije.

Kurir.rs/RINA

Bonus video:

01:22

ŽEDNI I LJUDI I STOKA U ZAPADNOJ SRBIJI: Ovakva suša se ne pamti u poslednjih 15 godina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track