OBNOVA UZ POMOĆ JAPANA: Novi krov za malozvorničku Predškolsku ustanovu "Crvenkapa"
Foto: Kurir.rs/T.Ilić

mali zvornik

OBNOVA UZ POMOĆ JAPANA: Novi krov za malozvorničku Predškolsku ustanovu "Crvenkapa"

Srbija -

Ove sedmice u posao je uveden izvođač koji će izvesti radove na obnovi dotrajalog krova na zgradi Predškolske ustanove ‘’Crvenkapa“ u Malom Zvorniku.

Radovi obuhvataju sanaciju krovne konstrukcije i zamenu krova, a rok za završetak je 20 radnih dana, saopšteno je na opštinskom sajtu.

Kako je navedeno, novac za rekonstrukciju krova na vrtiću dobijena su, uz podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Srbije, od Vlade Japana, koja je za tu namene krajem februara ove godine donirala 50.642 evra. U obdaništu kažu da radovi na objektu ne remete aktivnosti u ustanovi i da je leto pogodan period za građevinske radove, jer je za smeštajem dece u vrtić manja potreba pošto je sezona godišnjih odmora.

Mali Zvornik, Vrtić Crvenkapa, obnova krova
foto: Kurir.rs/T.Ilić

Ukoliko bude bilo potrebe roditeljima je na raspolaganju i objekat ustanove‘’Cvrčak“, u Donjem Naselju, koji ima dovoljno kapaciteta. U ime lokalne samouprave predsednik opštine Zoran Jevtić zahvalio se Vladi Japana na sredstvima opredeljenim za PU ‘’Crvenkapa“ i istakao, navodi portal, ‘’da je ovo veoma značajna pomoć za građane Malog Zvornika, jer će doprineti boljim i bezbednijim uslovima za boravak dece u obdaništu’’.

Mali Zvornik je jedna od šest opština koje su ovog puta dobile donaciju od Japana, a Jevtić je podsetio da ovo nije prva podrška koju dobijaju od Vlade te države, i da je ova prijateljska zemlja kroz Projekat za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) i ranije pomagala žiteljima malozvorničke opštine.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track