Vezan kanapom koji mu je urastao i srastao do grkljana i ostavljen na ulici po najvećoj toploti... Miki je pregrizao kanap i pobegao

"Dokle ide ljudska bolest i ima li kraja ljudskom zlu?" glasi pitanje koje se postavilo nakon objavljivanja tužne priče o psu Mikiju iz Zrenjanina, koji je danima bio ostavljen na milost i nemilost na ulici, sa kanapom uraslim ali i zaraslim oko grkljana.

Priču o psu Mikiju podelila je Fejsbuk stranica "Ljubitelji životinja i prirode "Zelene šape" koja je detaljno opisala kako, kada i u kakvom stanju su našli malenog psa.

"Upoznajte malog Mikija kog je monstrum iz Tomaševca vezao kanapom koji mu je urastao i srastao do grkljana. Verovali ili ne ali ovog malog mučenika po najvećoj toploti izbacili su na ulicui....Ubeđeni smo da je Miki držan vezan na kanapu koji je pregrizao i pobegao.

Danima smo pokušavali da ga uhvatimo i nakon puno truda uspeli smo! Maleni je vrištao od straha, upiškio se i ukakio koliko je bio istraumiran. Ne možemo vam opisati koja je to tuga bila i šta je sve ovaj mučenik od svega 3 meseca već preživeo…

"Na dodir plače od straha"

Ranu su napljuvale muve i uz puno muke rana je sanirana i ukazali smo mu svu potrebna pomoć. Pored svega maleni je bio prepun krpelja, buva, premršav… Toliko tuge i toliko bola...

Miki je sada na sigurnom i trebaće mu vremena da se oporavi i da navikne da nisu svi ljudi loši… Na dodir plače od straha. Nakon oporavka tražićemo mu svakako dom kakav je oduvek trebao da ima, a do tada pomoć u vidu hrane i lekova je preko potrebna", napisala je stranica.

Tužna priča potresla je veliki broj korisnika društvenih mreža, pre svega ljubitelje životinja.

"Ja stvarno više ne mogu da shvatim dokle ćemo čitati ovakve užasne i jezive priče o maltretiranju životinja, dokle ide ljudski sadizam? Stvarno bi tog istog monstruma vezala pa sve isto kako je on tom nedužnom kučetu", "Svaka reč je suvišna", bili su samo neki od komentara ispod objava.

Kurir.rs/Blic