MALI ZVORNIK - Uz pomoć države i opštine urađena je rekonstrukcija pozornice i bine u velikoj sali čime su poboljšani uslovi za izvođenje programa na sceni malozvorničkog Doma kulture.

Oni će biti još bolji kada bude završena nabavka novog ozvučenja i ostale potrebne tehničke opreme. Za ove namene dobijena je podrška na javnom konkursu Ministarstva kulture Srbije ‘’Gradovi u fokusu“ 2024. godine i delom od lokalne samouprave. Ukupni budžet za radove i nabavku opreme iznosio je oko 8,8 miliona dinara, sa uračunatim PDV-om, navedeno je na opštinskom portalu i precizirano da je od resornog ministarstva dobijeno osam miliona dinara, dok je Opština Mali Zvornik obezbedila oko 800.000, odnosno deset posto vrednosti projekta.

Za rekonstrukciju bine i pozornice u velikoj sali Doma kulture utrošena su tri miliona dinara, dok je za nabavku ozvučenja i opreme izdvojeno 5,8 miliona, stoji na portalu. Inače, prethodno su Ministarstvo kulture u okviru konkursa ‘’Gradovi u fokusu“ i malozvornička opština u velikoj sali Doma kulture omogućili kompletnu zamenu podova i stolica, kao i molerske i farbarske radove.

U dve protekle godine na isti način obezbeđen je i novac za uređenje
galerijskog prostora u biblioteci i rekonstrukciju stepeništa i toaleta.

Kurir.rs/T.I.