CISTERNA S VODOM U CENTRU KRAGUJEVCA: Gradski štab za vanredne situacije naložio mere zbog najavljenih PAKLENIH VRUĆINA
Foto: Zorana Jevtić

CISTERNA S VODOM U CENTRU KRAGUJEVCA: Gradski štab za vanredne situacije naložio mere zbog najavljenih PAKLENIH VRUĆINA

Srbija -

Zbog velikih vrućina u centru Kragujevca biće postavljena cisterna sa vodom.

Republički hidrometeorološki zavod je za područje Srbije izdao upozorenje na jak i dugotrajan toplotni talas, koji će usloviti maksimalne temperature od 35 do 40 stepeni celzijusa do kraja sedmice, uz tropske noći u urbanim sredinama, sa velikom verovatnoćom da će se toplotni talas nastaviti i početkom sledeće nedelje.

Imajući u vidu da je izdat crveni (najviši) stepen upozorenja, komandant Gradskog štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić je u cilju spremnosti za eventualno suočavanje sa rizikom i posledicama, naložio mere, među kojima je i postavljanje cisterne sa vodom za piće, koja će od 10:00 sati biti na Trgu vojvode Radomira Putnika. Takođe na tom mestu od 12:00 do 14:00 časova biće i punkt Zavoda za urgentnu medicinu Kragujevac (Hitna pomoć), čiji će zaposleni, pored ostalog, građanima davati savete o ponašanju tokom vrelih letnjih dana i kako da reaguju i prepoznaju toplotni udar.

Starijim licima i stanovništvu sa posebnim potrebama, predstavnici Centra za socijalni rad i Crvenog krsta Kragujevac će dostaviti određene količine vode za piće.

Bonus video:

02:10

NITI IMAMO VODU, NITI ZNAM KADA ĆE DOĆI NI ZAŠTO JE NEMAMO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track