ŠTITNA, EKG I ŠEĆER U KRVI: Posle mesec dana ponovo besplatni pregledi u Loznici - ovo su svi detalji
Foto: T.I.

ŠTITNA, EKG I ŠEĆER U KRVI: Posle mesec dana ponovo besplatni pregledi u Loznici - ovo su svi detalji

Srbija -

LOZNICA – Novi besplatni preventivni pregledi biće u lozničkom Zdarvstvenom centru (ZC) organizovani u nedelju saopšteno je iz ove ustanove. Ovoga puta svi građani, i oni bez zdravstvene knjižice, imaju priliku da se bez zakazivanja i uputa pregledaju kod specijaliste endokrinologije, urade ultrazvuk štitne žlezde, EKG, izmere krvni pritisak, provere nivo šećera u krvi i kontrolu kompletne krvne slike.

Prethodnog puta organizovani su najposećeniji pregledi do sada, bilo je ukupno 408 pregledanih, 360 odraslih i 48 dece, obavljeno je 360 merenja krvnog pritiska, 261 ultrazvučni pregled abdomena i male karlice kao i 306 laboratorijskih pregleda krvne slike i nivoa šećera u krvi, odnosno urađeni su tumor markeri (CA, CA19-9 i alfa-fetoprotein). Urađeno je sto preventivnih dermatoloških pregled mladeža posle koji je deset odraslih pacijenata upućeno na dalju dijagnostiku i lečenje kao i 28 dece. Bili su omogućeni i opšti preventivni pedijatrijski pregledi dece predškolskog i školskog uzrasta, urađeno je 48 merenja telesne težine i visine, oftamologa je posetilo isto toliko njih, 46 je imalo pregled kičme, stopala i opšti pregled pedijatra, 41 dete bilo je kod logopeda, a sedmoro je imalo ORL pregled.

U nedelju se, od 8 do 17 časova, loznički ZC tako ponovo pridružuje akciji preventivnih pregleda Ministarstva zdravlja, koja se organizuje radi rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track