MALIŠANI IZ LEPOSAVIĆA BORAVIĆE U VRANJU NAREDNA TRI DANA: Razmena kulturno-istorijskih i evrskih vrednosti (FOTO)
Foto: Kurir/T.S.

MALIŠANI IZ LEPOSAVIĆA BORAVIĆE U VRANJU NAREDNA TRI DANA: Razmena kulturno-istorijskih i evrskih vrednosti (FOTO)

Srbija -

Mališani sa područja opštine Leposavić sa Kosova boraviće u Vranju naredna tri dana.

Uzbuđeni i ushićeni upoznaće kulturno-istorijske, ali i verske objekte u gradu podno Pržara.

Sa nama su najmlađi osnovci iz Leposavića podelili i prve utiske.

Na pitanje šta očekuje od posete Vranju, Marko iz Leposavića je odgovorio:

"Baš lep provod".

Vranje, deca, Leposavić
foto: Kurir/T.S.

Njegova drugarica Jana raduje se što je u Vranju.

"Pošto ćemo da naučimo nešto lepo", kaže Jana za Kurir.

"Super mi je, očekujem da se igramo i družimo i da imam uspomenu iz detinjstva", rekla je Emilija.

U Vranju borave sa svojim učiteljima, nastavnicima i lekarima.

U velikoj sali Skupštine Grada Vranja priređen im je prijem i dobrodošlica. "Naš grad je grad sa istorijom i dušom u to ćete se uveriti prilikom obilaska kulturno-istorijskih spomenika i zanimljivih mesta koje želimo da vam pokažemo".

,, Drago mi je da vas vidim u ovolikom broju. Srca su nam puna i izuzetno smo zadovoljni što ova priča prerasta u jednu lepu tradiciju.Grad Vranje je grad sa dušom, grad meraka i sevdaha. Verujem da ćete mnogo toga lepog poneti iz Vranja, naučiti i podsetiti se da je ovo grad Bore Stankovića i oca Justina Popovića. Takođe, na našoj teritoriji nalazi se i veliki broj verskih objekata. Grad Vranje stoji vam na raspolaganju, šta god da vam je potrebno, vama vašim roditeljima, vašim drugovima i drugaricama.

Vranje, deca, Leposavić
foto: Kurir/T.S.

I nadamo se da ćete predstojeće dane provesti lepo, da ćete se družiti, steći nova prijateljstva i posetiti naše znamenitosti. Želim vam lep i ugodan boravak u Vranju, da ponesete lepe uspomene da nam se ponovo vratite i da imate slobodu da nam se obratite kad god vam je to potrebno", rekla je predsednica Skupštine Zorica Jović.

,,Meni je čast i zadovoljstvo i srce mi je puno što ćemo se mi družiti ovde u Vranju tri dana, što ćete vi biti naši gosti. Vi živite u malo težim uslovima i zbog toga je posebno potrebno da kada ste vi naši gosti da mi budemo pažljivi da vi osetite ljubav. Zahvalite se vašim roditeljima kad se vratite kući što su nam ukazali poverenje da budete ovde sa nama.

Vranje, deca, Leposavić
foto: Kurir/T.S.

Potrudićemo se da budemo dobri domaćini. Želim da vam boravak u Vranju bude prijatan, da upoznate naš grad i lepo se provedete. Pripremili smo bogat program za ova tri dana, koja ćete provesti u našem gradu i mislim da ćete stvarno uživati. Biće mi veliko zadovoljstvo i čast ako vi u ponedeljak, pred vaš povratak kući, budete nasmejani srećni i radosni i puni utisaka o tome kako ste se proveli u Vranju", istakao član Gradskog veća Nenad Đorđević.

Borino Vranje spremno je dočekalo mališane iz Leposavića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track