SPAS OD TROPSKIH TEMPERATURA: Na gradskom kupalištu u Loznici vrvi od ljudi, evo kako provode vreme (FOTO)
Foto: T.I.

SPAS OD TROPSKIH TEMPERATURA: Na gradskom kupalištu u Loznici vrvi od ljudi, evo kako provode vreme (FOTO)

Srbija -

LOZNICA – U danima kada ‘’gori more, tope se planine’’ mnogi Lozničani spas traže na gradskom kupalištu kojim upravlja Ustanova za fizičku kulturu ‘’Lagator’’. Osveženje se nalazi u dečjem i olimpijskom bazenu, a ovih žarkih dana poseta je sve bolja.

Prema rečima upravnika kupališta Stefana Mitrića od otvaranja 17. kupališne sezone, 16. juna, do sada je prodato oko 15 hiljada ulaznica kao i više od 150 sezonskih.

- Izuzetno visoke temperature čine svoje i mnogi na našem kupalištu pokušavaju da nađu osveženje. U poslednjih sedam dana u proseku prodajemo oko 900 ulaznica, s tim da deca do sedam godina imaju besplatan ulaz. Pošto se vreline najavljuju i tokom sledeće sedmice očekujemo da će poseta biti slična, ako ne i veća – kaže Mitrić i ističe da je u ovoj sezoni najviše posetilaca u danu bilo 30. juna kada je kroz kupalište prošlo nešto manje od 1.300 kupača.

Kvaliteta ispravnost vode u oba bazena redovno kontroliše Zavod za javno zdravlje iz Šapca i do sada je, kao i prethodnih sezona, svaki nalaz bio dobar. Na bazenu je u toku besplatna obuka prve grupe neplivača koja treba da bude završena narednog četvrtka, a četiri dana kasnije počeće druga. Interesovanje je kao i uvek veliko i ove godine ima oko 200 polaznika koji žele da proplivaju.

Podsetimo, kao i prošloga leta, dnevna ulaznica je 200 dinara, sezonska za đake i studente 3.500, a za odrasle 4.500 dinara. Sezona traje do 31. avgusta, a kupalište je otvoreno svakoga dana od 8 do 20 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track