3 DANA GRMLJAVINE BEZ KIŠE! Hiljade motora i "Buđav lebac" u Loznici SPREMNI ZA "MOTOČAŠĆE 2024"
Foto: Kurir/T.I.

počinje u četvrtak

3 DANA GRMLJAVINE BEZ KIŠE! Hiljade motora i "Buđav lebac" u Loznici SPREMNI ZA "MOTOČAŠĆE 2024"

Srbija -

U Loznici se večeras završava četvorodnevni "Lila-Lo" festival, a onda sledi kratki predah pa nova, adrenalinska, zabava za Lozničane i one koji se nađu u ovom kraju jer u četvrtak počinje "Motočašće 2024". Domaćin skupa loznički Moto-klub "Blek dragons" postarao se da kao i prethodnih godina na platou kod železničke stanice bude što bolja zabava, a očekuju i rekordan broj bajkera i posetilaca.

Prema rečima Miroslava Popovića, sekretara MK "Blek dragons", pripreme su u završnoj fazi, a ko dođe na ovogodišnje "Motočašće" čeka ga odličan provod, dobri koncerti i gostoljubivi domaćini.

Loznica, Motočašće
foto: Kurir/T.I.

- Četvrtu godinu zaredom smo na ovoj lokaciji domaćini međunarodnog moto skupa, a sada očekujemo dolazak gostiju iz desetak evropskih zemalja. Sve se dešava pored železničke stanice, nadohvat je građanima da mogu dovde da se prošetaju i na lep način provedu tri julske večeri. Očekujemo dolazak oko dve hiljade motora i da za tri dana ovim prostorom prođe oko 30.000 ljudi. Defile bajkera sledi u subotu, kada ćemo otići i do Crkve Uspenja Gospodnjeg na Lagatoru i pripremao humanitranu akciju jer želimo da pomognemo lokalnu zajednicu bez čije podrške teško da bi bilo i ovoga skupa. Gledamo da budemo prijatelj ovom gradu i sugrađanima, a gostima omogućimo da što bolje upoznaju loznički kraj u kome ima stvarno šta da se vidi – kaže Popović i ističe da održavanje moto skupa podržavaju mnogi iz Loznice, Srbije, ali i inostranstva.

Loznica, Motočašće
foto: Kurir/T.I.

Do sada je u minule tri godine program bio bogat, svirali su ‘’Kerber“, ‘’YU grupa“, ‘’Divlje jagode“, Alen Islamović, a lane i ‘’Rok ko fol’’ koji je nastupio pod nebeskim scenskim efektima, munjama i gromovima. Ove godine skup počinje u četvrtak u podne otvaranjem kampa, a prvo veče sviraju loznički ‘’Midnajt bluz benda“ i beogradsko-niška grupa ‘’Far“. Narednog dana nastupa kruševački ‘’Rif’’ i reprizno ‘’Rok ko fol’’, valjda bez gromova i oluje, a poslednjeg dana, u subotu, ponovo svira ‘’Far’’, onda ‘’Bankoks“, a od 22 časa zvezde ‘’Motočašća’’, koncertna atrakcija S.A.R.S. pa će se pevati čuveni ‘’Buđav lebac’’, ‘’Lutka’’ i njihovi ostali hitovi.

Loznica, Motočašće
foto: Kurir/T.I.

Tradicionalno tu su i prateći programi bajkerske igre i ostalo, sve što garantuje tri dana odličnog provoda. Naročito za one koji vole zvuk motora, miris, benzina i vetar u kosi. Takvima je od 18. do 20. Jula najbolja adresa Loznica.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track