GRUPA "IZVOR" KONCERTOM U VRANJU OBELEŽILA JUBILEJ: Tradicionalne pesme našeg podneblja čuvaju od zaborava
Foto: Kurir/T.S.

GRUPA "IZVOR" KONCERTOM U VRANJU OBELEŽILA JUBILEJ: Tradicionalne pesme našeg podneblja čuvaju od zaborava

Srbija -

U Vranju je sinoć na na Trgu Staniše Stošića grupa "Izvor" održala koncert za pamćenje i obeležila svoj jubilej 20. godina postojanja.

Brojni Vranjanci svih generacija uživali su u izvođenju tradicionalne muzike koju godinama neguje ovaj ansambl. Koncert su pratili i predstavnici gradskog rukovodstva.

U publici porodično mnogobrojni građani koji su nakon vrelog tropskog dana uživali u maestralnom izvođenju starih vranjanskih pesama.

1 / 4 Foto: Kurir/T.S.

Koncert je u okviru Vranjskog kulturnog leta 2024. organizovao Kulturno-obrazovni centar Vranje pod pokroviteljstvom Grada Vranja.

Grupa "Izvor" prikuplja, aranžira i koncertno izvodi tradicionalnu muziku juga Srbije i regiona. Ansambl postoji 20 godina, osnovan je u januaru 2004.

Tokom postojanja održali su više od 300 koncerata i manjih nastupa u Srbiji, okruženju i zemljama Evrope. Snimili su više desetina tradicionalnih pesama sa ovih podneblja, kojima je pretilo prepuštanje zaboravu.

Dobitnici su nagrade kompanije BAT za očuvanje tradicije i Sedmoseptembarskog priznanja grada Vranja.

Ansambl

Članovi Izvora su Ivana Tasić Mitić (glas)

Katarina Dimić (tambura, saz), Dalibor Mladenović (kaval),Dejan Dimić (tambura, bas tambura), Boban Mitić (tarabuka, tapan)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track