VELIKI ODZIV NA BESPLATNE PREGLEDE U VRANJU: Evo šta su sve proveravali
Foto: Kurir/T.S.

akcija ministarstva zdravlja

VELIKI ODZIV NA BESPLATNE PREGLEDE U VRANJU: Evo šta su sve proveravali

Srbija -

VRANJE - Akciji besplatnih preventivnih pregleda, koje sprovodi Ministarstvo zdravlja u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju, ZC Vranje u nedelju odazvala su se 274 osobe.

Dva pacijenta primljena su na PTO zbog hipertenzivnih kriza, a jedan pacijent je zadržan na kardiologiji. Endokrinološki pregled odrađen je kod 11 pacijenata, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Hormonalni status štitaste žlezde urađen je kod 11 pacijenata.

Laboratorijske analize odradila su 134 pacijenta. Pregled štitaste žlezde urađen je kod 10 pacijenata.

Svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, bili su u prilici da bez zakazivanja i uputa, obave pregled kod specijaliste endokrinologije, urade ultrazvuk štitne žlezde, ali i izmere krvni pritisak, urade EKG i provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku u laboratorijama.

U Zdravstvenom centru Vranje besplatni preventivni pregledi obavljeni su u Službi za radiološku i ultrazvučnu dijagnostiku, bolničkoj Laboratoriji i specijalističko internističkoj ambulanti u prizemlju Opšte bolnice Vranje.

Na ovaj način, Ministarstvo zdravlja ispunjava obećano građanima, da će pratiti njihove najvažnije potrebe, pa iako je sezona godišnjih odmora, i prethodnog vikenda sprovedena je akcija besplatnih preventivnih pregleda.

Bonus video:

02:59

TO ŠTO JE 40.000 LJUDI POTRAŽILO PREVENTIVNI LEKARSKI PREGLED GOVORI MNOGO STVARI! Kardiolog tvrdi da su uplašeni s razlogom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track