ZANIMLJIVA IZLOŽBA U KRALJEVAČKOM KULTURNOM CENTRU "RIBNICA": Siesta Tamare Kostrevc - 15 fotki sa Floride
Foto: KC Ribnica

ZANIMLJIVA IZLOŽBA U KRALJEVAČKOM KULTURNOM CENTRU "RIBNICA": Siesta Tamare Kostrevc - 15 fotki sa Floride

Srbija -

U galeriji kraljevačkog Kulturnog centra "Ribnica", u sredu, 17. jula, sa početkom u 19 časova, biće otvorena izložba fotografija "Siesta" autorke Tamare Kostrevc.

Na izložbi će biti prikazano 15 fotografija koje su zabeležene na Floridi, koju često pustoše uragani koji imaju razorne posledice. Zbog toga starosedeoci Floride izvode ritualni ples kao vid odbrane od uragana. Ples počinje u toku zalaska sunca na plaži Siesta u Sarasoti i traje tokom večeri. Uz pratnju perkusivne muzike, plesači koriste razvnovrsne svetiljke kojima formiraju apstraktne svetlosne oblike.

Ribnica, Kraljevo, izložba, Siesta
foto: KC Ribnica

Autorka ovih fotografija prisustvovala je ovom nesvakidašnjem ritaulu i pokušala da uhvati i zabeleži sinergiju svetlosti, zvuka i plesa.

Tamara Kostrevc je diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu, smer primenjena umetnost, modul fotografija. Nakon toga, upisala je master studije na Univerzitetu u Novoj Gorici, u Sloveniji, na programu Medijske umetnosti i prakse, modul savremena umetnost.

Kroz svoje radove istražuje savremene umetničke prakse istražujući raznovrsne forme umetničkog izražaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track