MALI MATA, LJUDINA! Prodajući limunadu, sa drugarima sakupio 343.500 dinara za lečenje Danijele iz Kragujevca (FOTO)
Foto: Kurir/D.Đ

mali-veliki ljudi

MALI MATA, LJUDINA! Prodajući limunadu, sa drugarima sakupio 343.500 dinara za lečenje Danijele iz Kragujevca (FOTO)

Srbija -

Za nedelju dana, prodajući limunadu, deca u Kragujevcu prikupila su 343.500 dinara za lečenje Danijele Cvetković.

Humanitarnu akciju, koja je juče završena, započeo je 11-godišnji Matija Patrnogić, kome su se pridružili drugari. Limunadu su prodavali u centru Kragujevca, a njihova kampanja naišla je na veoma dobar odziv građana.

Prikupljanjem novca za pomoć sugrađanki koja boluje od malignog melanoma i čije lečenje treba da se obavi na klinici u Izraelu, grupa osnovaca ličnim primerom je pokazala i svojim vršnjacima, ali i odraslima kako se reaguje kada je nekome potrebna pomoć.

Dečak koji je pokrenuo ovu akciju, Matija Patrnogić, rekao je za "Kurir" da je od svojih roditelja čuo da je Danijeli potrebna pomoć, koja se sakuplja na razne načine.

Kragujevac, Humanitarna Akcija, limunada, Danijela Cvetković, Lečenje
foto: Kurir/D.Đ

- "Došao sam na ideju da prodajem limunadu na ulici. Prvog dana sam bio sam i tada sam sakupio 11.000 dinara. Već drugog dana pridružili su mi se drugari, tako da smo mogli da prodajemo limunadu na dva mesta u gradu", kaže za "Kurir" Mata, pokretač humanitarne akcije, koji dodaje da se iz dana u dan količina novca za lečenje znatno uvećavala.

Humanitarna akcija osnovaca, koji pohadjaju škole "21. oktobar", "Radoje Domanović" i "Svetozar Marković", osim što je naišla je na odličan odziv sugradjana, dobila je i podršku svojih nastavnika.

1 / 5 Foto: Kurir/D.Đ

Inače, Kragujevčanka Danijela Cvetković, doktor nauka i asistent na Fakultetu medicinskih nauka u Kragujevcu, obolela je od malignog melanoma, a lečenje je moguće na klinici u Tel Avivu i za to nedostaje još 225.000 dolara.

Novac se prikuplja preko fondacije Budi human porukom 1678 na 3030, uplatama na namenske račune, a u Kragujevcu se organizuju brojne humanitarne akcije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track